بازدید روزانه ایرانی ها از گوگل چقدر است؟
دنیای وب

بازدید روزانه ایرانی ها از گوگل چقدر است؟

نویسنده: تحریریه آن‌دیجیتال

موتور جستجوی یکی از اصلی ترین بخش های وب می باشد که امروزه تعداد زیادی از آن وجود دارد که معروف ترین آن گوگل است که از سر تا سر دنیا بازدید دارد و در ایران هم کاربران زیادی از این موتور جستجوی معروف استفاده می کنند. گوگل به عنوان بزرگترین موتور جستجوی جهانی سهم بالایی از جستجوهای دنیا را به خود اختصاص داده است.

با رونق گرفتن تکنولوژی و ایجاد سایت ها نیاز به موتورهای جستجو (Search engine) نیز بیشتر شد و تعداد زیادی موتور جستجو راه اندازی شد که در میان انبوع وب سایت ها و صفحات اینترنتی اطلاعات مورد نظر کاربران را برای آنها پیدا کنند. در میان تعداد زیادی جستجوگرها هر یک که جستجوی دقیقت تر و باکیفیت تری برای کاربران فراهم کنند محبوبیت بیشتری پیدا می کنند.

برخی از موتورهای جستجوی جهانی عبارتند از: گوگل، بینگ، یاهو، بایدو، داک داک و ... که مشهورترین و محبوب ترین آنها گوگل است. در ایران نیز دو موتور جستجوی پارسی جو و یوز فعالیت دارند و مطالب مورد نظر کاربران فارسی زبان را جستجو می کنند. جستجوگران وب اهمیت بالایی دارند و نبود آنها باعث ناکارآمدی وب خواهد شد زیرا بدون موتور جستجو امکان جستجوی مطالب مورد نظر در میان میلیاردها صفحه وب وجود نخواهد داشت و عملا اینترنت کارایی برای افراد ندارد. برابر آمار بیش از ۹۰ درصد کاربران که قصد خرید اینترنتی دارند از موتورهای جستجو استفاده کرده تا به کالای مورد نظرشان برسند.

همچنین لازم به ذکر است که سهم بالایی از ترافیک اینترنت و سایت ها از طریق موتورهای جستجو ایجاد می شود. در این میان سهم گوگل نسبت به دیگر موتورها بیشتر است و این مقدار چیزی حدود ۸۰ درصد جستجوهای اینترنتی می باشد. همین آمار جستجوی بالا باعث شده سرویس تبلیغاتی گوگل نیز رشد پیدا کند و بسیاری از کاربران به دنبال ثبت تبلیغ در گوگل باشند.

وب سایت گوگل

موتورهای جستجوی برتر دنیا

در دنیا موتورهای جستجوی مختلفی وجود دارد که معروف ترین آنها گوگل (Google)، بینگ (Bing) و یاهو (Yahoo) است که مربوط به کشور امریکا می باشد اما کاربران از سراسر دنیا از آن استفاده می کنند. اما امروزه بیشتر های توسعه یافته از موتورهای جستجوی ملی استفاده می کنند و در بعضی موارد برای رونق گرفتن موتورهای ملی، نسخه های خارجی آن فیلتر کرده اند.

مثلا کشور چین که موتور جستجوی بومی خود یعنی بایدو (Baidu) را راه اندازی کرده و برای رشد و پیشرفت آن گوگل و بینگ را فیلتر نموده است و همین باعث شده بیش از ۷۰ درصد کاربران چینی از موتور بایدو استفاده کنند. دیگر مثال کشور روسیه است که موتور جستجوی بومی یاندکس (Yandex) را راه اندازی کرده و حدود ۶۰ درصد کاربران این کشور از آن استفاده می کنند. کشورهای کره و چک نیز هر یک موتورهای بومی خود را دارند و بیش از ۵۰ درصد کاربرانشان از آن استفاده می کنند.

موتورهای جستجوی ایرانی

اما موتور جستجوی بومی ایرانی ها چیست؟ همانطور که ذکر شد دو موتور جستجوی بومی یوز و پارسی جو در کشور راه اندازی شده اما متاسفانه هیچ حمایتی از سوی دولت و نهادهای مربوطه بعمل نیامده و این کاربران ایرانی استقبال زیادی از آنها نکرده اند.

اگرچه ایرانی ها موتور جستجوی بومی دارند اما همچنان گوگل موتور جستجوی محبوب ایرانی ها است و روزانه بیش از ۲۰ میلیون جستجو توسط ایرانی ها در گوگل انجام می شود. گفته شده ایران چهارمین کشور استفاده کننده از گوگل می باشد حال آنکه موتورهای جستجوی ملی ما با بی توجهی مواجه شده است.

اگر با حمایت های دولت این حجم از ترافیک وارد جستجوگرهای ایرانی شود می تواند رونقی مثال زدنی به آنها دهد و این بی توجهی به آنها را جبران کند. این کار می تواند باعث بهبود عملکرد این سایت ها و در نتیجه افزایش کیفیت نتایج جستجوی آنها شود.

به این مطلب امتیاز دهید

مطالب مرتبط

نظرات کاربران (۱)

hamidi

تا وقتی خودمون جستجوگر بومی پارسی جو رو داریم چرا مردم از گوگل استفاده می کنند. درسته که نسخه های ایرانی کیفیت بالایی ندارند و با گوگل قابل رقابت نیستند اما به هر حال ایرانی هستند و باید برای رشد و پیشرفت اونها همه تلاش کنیم. بایدو هم با حمایت های دولت و مردم چین الان با گوگل رقابت می کنه

۵ سال پیش