سرویس پست الکترونیکی جیمیل یکی از محبوب ترین سرویس های ایمیل است که حدود ۸۰ درصد از ایمیل های دنیا در آن میزبانی می شود. آمار بالای کاربران جیمیل به معنی این است که حجم زیادی از اطلاعات شخصی و خصوصی آنها در جیمیل ذخیره سازی شده است. این حجم از اطلاعات مهم برای هکرها جذابیت فراوانی دارد و آنها حاضر هستند برای دستیابی به این اطلاعات دست به هر کاری از جمله هک کردن جیمیل بزنند. هکرهای حرفه ای در دنیا دائما تلاش می کنند با روش های مختلف ایمیل هایی همچون جیمیل را هک کرده و اطلاعات آنها را سرقت کنند. در این مطلب قصد داریم بیشتر در مورد هک جیمیل و اکانت گوگل توضیح داده و در روش های مختلف هک کردن جیمیل را برای شما شرح دهیم. با ما همراه باشید.
سرویس های آنلاینی همچون جیمیل و یاهو که میلیون ها کاربر از کل دنیا دارند برای حفظ امنیت خود بسیار تلاش می کنند. با توجه به این که ایمیل محل ذخیره سازی اطلاعات بسیار مهم و خصوصی افراد است حفظ امنیت آن اهمیت بیشتری پیدا می کند. در سرویس های ایمیل مثل یاهو و جیمیل و دیگر سرویس هایی که در آنها حساب کاربری ایجاد می کنید پسورد اهمیت فراوانی دارد و راه ورود شما به حساب و دسترسی به اطلاعات آن است. هکرها و سارقان اینترنتی تلاش می کنند پسورد اکانت گوگل شما را هک کرده و وارد حساب شما شوند. اگرچه اکانت گوگل لایه های حفاظتی متعددی را برای حفظ امنیت کاربران خود ایجاد کرده است اما با این حال همچنان روش هایی جهت دور زدن این لایه ها وجود دارد که به وسیله آنها می توان به ایمیل افراد نفوذ کرد. در ادامه بیشتر در این خصوص توضیح داده شده است.
جیمیل تا چه اندازه امنیت دارد؟
همانطور که می دانید جیمیل یکی از اصلی ترین سرویس های شرکت گوگل است که شهرت فراوانی در دنیا دارد. سرویس پست الکترونیک گوگل از سال ۲۰۰۹ کار خود را به صورت رسمی آغاز کرد و اکنون بیش از ده سال است که مردم از جیمیل برای ارسال و دریافت پست الکترونیک استفاده می کنند. در خصوص امنیت جیمیل باید گفت که شرکت گوگل که در حال حاضر یکی از بزرگترین شرکت های دیجیتال فعال در حوزه آی تی است و بزرگترین وب سایت و موتور جستجوی دنیا را در اختیار خود دارد. گوگل ده ها سرویس مختلف را راه اندازی کرده و پشتیبانی می کند. میلیاردها کاربر از سرویس های گوگل استفاده می کنند که یکی از آنها همین جیمیل است.
این شرکت بزرگ دیجیتالی هزاران برنامه نویس دارد که به طور مداوم روی مسائل مختلف گوگل از جمله امنیت کار می کنند و روز به روز روش های امنیتی جدیدتری را برای حفاظت از کاربران و داده های آنها بکار می گیرند. جیمیل هم یک زیرمجموعه گوگل است که از امنیت گوگل متاثر شده توانسته طی این سالها تمام تبادلات اطلاعات خود را با امنیت برای کاربران انجام دهد. در عین حال گوگل روش های امنیتی متعددی را برای افزایش امنیت حساب ها معرفی کرده تا کاربران با استفاده از آنها حساب خود را امن تر کنند. امنیت بالای جیمیل باعث شده کاربران با خیال راحت اطلاعات مهم خود را در آن رد و بدل کنند.
مشخص شد که گوگل و سرویس جیمیل آن امنیت بالایی دارد که بر کسی پوشیده نیست اما به این معنی نیست که جیمیل هیچگاه هک نمی شود. در دنیای اینترنت و فضای سایبری هیچ گاه نباید هکرها و متخصصین سایبری را دست کم کرفت و از توان آنها غافل شد. چراکه موارد متعددی از هک و نفوذ هکرها به سامانه های مهم و سایت های پربازدید گزارش شده که پیش از آن به ظاهر امنیت بالایی داشتند و مدعی بودند که هک نمی شوند. به هر حال چیزی که مشخص است این که تا الان خبر قطعی در مورد هک شدن سرورهای جیمیل منتشر نشده است اما موارد زیادی وجود دارد که نشان می دهد اکانت های جیمیل هک شده است! در همه این موارد سرورهای جیمیل هک نشده اند و نفوذ تنها روی دستگاه کاربر انجام شده است. شاید درست متوجه موضوع نشده باشید، در ادامه این موضوع را به خوبی شرح داده ایم.
روش های هک کردن اکانت جیمیل
همانطور که ذکر شد تا کنون کسی به طور رسمی مدعی هک کردن جیمیل نشده است اما با این حال موارد متعددی از هک شدن اکانت جیمیل افراد گزارش شده است. باید توجه داشت که همیشه هک کردن به معنی نفوذ سایبری به سرورهای یک سرویس آنلاین نیست. زمانی که فردی می گوید «می توان جیمیل را هک کرد» یا این که «جیمیل من هک شده است» منظورش این نیست که سرورهای جیمیل هک شده است. روش های مختلفی برای هک کردن جیمیل وجود دارد که یکی از آنها هک کردن سرور است.
در حالی که امنیت سرورهای جیمیل توسط متخصصین گوگل حفظ می شود و عملا امکان هک کردن آنها وجود ندارد هکرها دست به روش های دیگری می زنند تا به وسیله آن کار خود را پیش ببرند. ساده ترین کار این است که رمز اکانت را با روشی از خود کاربران گرفت. یعنی یا فرد را فریب داد و یا این که به گوشی او نفوذ کرد. برای این کار روش های مختلفی وجود دارد که در ادامه همه آنها ذکر شده است.
۱- مهندسی اجتماعی
یکی از شایع ترین روش های بدست آوردن رمز حساب کاربران افراد یا به اصطلاح هک کردن آن روش مهندسی اجتماعی است. در این روش هکر یا مجرم سایبری بدون استفاده از ابزارهای خاص هکری و تنها با روشهای ارتباطی و جلب اعتماد تلاش می کند رمز ورود به حساب کاربری را دریافت کند. در این روش معمولا فرد با ایجاد زمینه ارتباطی با قربانی و جلب اعتماد وی فرصت دریافت رمز عبور را برای خود ایجاد می کند و در زمان مقتضی اقدام به دریافت رمز می نماید. برای درک بهتر این روش مثالی می زنیم.
تصور کنید هکر به قربانیان خود پیامک یا ایمیلی حاوی یک لینک ارسال کند و از آنها بخواهد که به خاطر مشکل امنیتی ایمیلشان وارد لینک زیر شده و رمز عبور خود را تغییر دهند. اگر محتوای ایمیل یا پیام تا حدودی رسمی باشد و به پیام های گوگل شباهت داشته باشد تعدادی از کاربران جیمیل به راحتی فریب آن را می خورند. حال اگر ایمیل ارسال شده از اکانتی با نام کاربری شبیه به گوگل باید اعتماد افراد صد چندان می شود. مثلا اگر هکر با اکانت Gooqle یا Googlc به قربانیان خود ایمیل ارسال کند اعتماد قربانیان به آن بیشتر خواهد شد. تعدادی از کاربران این پیام را جدی می گیرند و با تصور این که فرستنده گوگل است و لینک هم مربوط به گوگل است برای تغییر رمز جیمیل خود روی لینک کلیک می کنند. با کلیک روی لینک وارد صفحه جعلی شبیه به گوگل می شوند و رمز خود را وارد می کنند. با انجام این کار هکر به راحتی به رمز عبور آنها دست یافته و می تواند از آن استفاده کند.
این تنها یک روش ساده با استفاده از مهندسی اجتماعی است که با فریب کاربران و جلب اعتماد آنها می توان رمز Gmail آنها را هک کرد. همانطور که گفته شد یکی از رایج ترین روش های هک کردن سرویس های آنلاین مخصوصا جیمیل شیوه مهندسی اجتماعی است. با رعایت نکات امنیتی و عدم ارائه اطلاعات به افراد ناشناس می توان از آسیب های این روش مصون ماند.
۲- فیشینگ
دیگر روش رایج و پرکاربرد در دنیای اینترنت روش فیشینگ است. فیشینگ روشی است که پای آن در اکثر سرقت اطلاعات و هک کردن اکانت ها وجود دارد. روش فیشینگ به این صورت است که هکر یک صفحه اینترنتی جعلی ایجاد می کند که ظاهر آن کاملا شبیه به صفحه اصلی است. صفحه اصلی می تواند هر صفحه مهمی از جمله صفحه پرداخت بانک، صفحه تغییر رمز جیمیل، صفحه ورود شبکه های اجتماعی و ... باشد. فرد قربانی با مشاهده صفحه جعلی با توجه به ظاهر فریبنده آن تصور می کند با صفحه اصلی و واقعی روبرو شده و اطلاعات خصوصی خود همچون رمز عبور را در آن وارد می کند. با انجام این کار هکر اطلاعات قربانی را دریافت کرده و از آنها استفاده می کند.
روش فیشینگ تا حدودی با روش مهندسی اجتماعی رابطه دارد. در واقع این دو تا حدودی مکمل هم هستند. شاید هم بتوان گفت که فیشینگ زیرمجموعه ای از مهندسی اجتماعی است. در روش مهندسی اجتماعی هکر تلاش می کند با جلب اعتماد قربانی او را به صفحه جعلی خود که همان فیشینگ است هدایت کند. در روش فیشینگ هم هکر تلاش می کند اطلاعات قربانی را که به او اعتماد کرده سرقت کند. به همین جهت گفته می شود که این دو روش با هم ارتباط دارند.
۳- بدافزار و تروجان
بدافزار یا تروجان به برنامه هایی گفته می شود که روی دستگاه کاربر نصب می شود به صورت پنهانی در آن فعالیت کرده و اطلاعات آن را سرقت می کند. این برنامه ها می توانند در قابل یک اپلیکیشن موبایل و یا یک نرم افزار رایانه ای باشد که روی گوشی موبایل یا رایانه شما نصب می شود. تفاوت بدافزار با تروجان در ظاهر آنهاست. بدافزارها برنامه عادی نیستند و همیشه از چشم کاربر دور هستند. همچنین عملکرد آنها به کلی مخرب است به همین دلیل برنامه های آنتی ویروس می توانند آنها را شناسایی کنند.
اما تروجان این طور نیست و ظاهری کاملا عادی دارد. مثلا یک تروجان می تواند ظاهر برنامه تلگرام را داشته باشد و حتی خدمات آن را هم ارائه کند. کاربر خود آن را نصب کرده و وارد آن می شود. کاربر بدون مشکل از قابلیت های چت تلگرام استفاده می کند اما در پشت صحنه برنامه اطلاعات خصوصی و امنیتی کاربر را سرقت می کند.
۴- کیلاگر
کیلاگر (keylogger) نرم افزار یا سخت افزاری است که روی دستگاه کاربر نصب می شود و تمامی عبارات و کاراکترهای وارد شده توسط کیبورد دستگاه را ذخیره کرده و به آدرسی خاص ارسال می کند. نوع نرم افزاری آن همچون همچون بدافزار روی دستگاه کاربر نصب می شود و بدون اطلاع او عبارات تایپ شده را ثبت می کند. نوع سخت افزاری آن قطعه ای است که به رایانه وصل شده یا روی صفحه کلید قرار می گیرد و تمام کلیدهای انتخابی را ثبت می کند. کیلاگر سخت افزاری معمولا در مکان های عمومی همچون کافی نت ها وجود دارد اما نوع نرم افزاری آن ممکن است روی تمام دستگاه ها نصب شود. هر دو روش می توانند در زمان ورود شما به جیمیل رمز آن را ثبت کرده و برای هکر ارسال کنند.
روش های جلوگیری از هک جیمیل
تا اینجا تعدادی از روش های هک کردن جیمیل به شما معرفی شد. شما تنها با اطلاع از این روش ها نمی توانید امنیت حساب خود را حفظ کرده و از هک شدن جیمیل جلوگیری کنید. لازم است روش های جلوگیری از هک جیمیل به شما معرفی شود تا با توجه به آنها امنیت خود را حفظ کرده و از هک شدن در امان بمانید. در ادامه تعدادی از نکات امنیتی برای جلوگیری از هک شدن اکانت گوگل ذکر شده است.
- به هیچ عنوان به پیام یا ایمیل های دریافتی از منابع ناشناس توجه نکنید.
- لینک های وجود در پیامک ها یا ایمیل های دریافتی ممکن است آلوده باشند. در صورت مشکوک بودن منبع آن به روی آنها کلیک نکنید.
- هنگام استفاده از سرویس های آنلاین و خدمات برخطی که اطلاعات مهم شما در آن قرار دارد دقت کنید که آدرس سایت درست باشد.
- همیشه روی دستگاه خود یک آنتی ویروس معتبر و بروز داشته باشید تا بدافزارها را شناسایی کند.
- هنگام استفاده از اینترنت یا رایانه عمومی وارد سایت های خصوصی نشوید و اطلاعات خود را وارد نکنید.
- از انتخاب عبارات کوتاه و ساده برای رمز عبور خودداری کنید.
مواردی که در بالا مطالعه کردید تنها خلاصه ای از رایج ترین روش های هک جیمیل است که هکرهای بسیاری از آن استفاده می کنند. اما ممکن است برخی هکرها از روش های دیگری استفاده کنند و یا حتی روش های جدیدی برای هک کردن ابداع کنند. بنابراین باید در رعایت نکات امنیتی دقت کرد تا گرفتار این چنین حملاتی نشد. همچنین روش های جلوگیری از هک شدن جیمیل هم که در بالا ذکر شد تنها خلاصه ای از اصلی ترین نکات امنیتی است. برای حفظ امنیت جیمیل خود علاوه بر توجه به این نکات باید به نکات امنیتی ارائه شده توسط متخصصین امنیت توجه کرده و از قابلیت های امنیتی جیمیل کمک بگیرید.
مشاهده کردید که چه روش هایی برای هک کردن جیمیل وجود دارد. بنابراین از این پس دیگر می دانید که چطور اکانت های گوگل هک شده و ایمیل افراد فاش می شود. در صورتی که شما هم روشی را برای هک کردن جیمیل در نظر دارید حتما آن را در بخش نظرات ثبت کنید.
نظرات کاربران (۱)
تصور نمی کنم با این امنیتی که گوگل داره بشه به این راحتی جیمیل یک فرد رو هک کرد. به علاوه این که گوگل اونقدر سخت گیری کرده که شما بخواید هک کنید سریع طرف مطلع میشه. اصلا اجازه نمیده از دستگاه های قریبه وارد جیمیل بشی