روش‌های جلوگیری از هک شدن مودم وای‌‎فای
شبکه و امنیت

روش‌های جلوگیری از هک شدن مودم وای‌‎فای

نویسنده: تحریریه آن‌دیجیتال

این روزها هک شدن مودم وای فای به یکی از اتفاقات روز تبدیل شده است. بسیاری از دارندگان مودم وایرلس با این مشکل مواجه هستند که پس از گذشت مدت کوتاهی از شارژ کردن اینترنت متوجه می شوند که حجم آن به اتمام رسیده است. این مشکل هیچ توجیهی ندارد جز این که مودم وای فای هک شده باشد. با توجه به این وضعیت لازم است اقداماتی اتخاذ شود تا از هک شدن مودم Wi-Fi جلوگیری بعمل آید. روشهای مختلفی برای جلوگیری از هک شدن وای فای وجود دارد که در ادامه آنها را یک به یک ذکر خواهیم کرد.

با پیشرفت روز افزون تکنولوژی مودم های سیمی جای خود را به مودم های وایرلس دادند. افزایش استفاده از گوشی های هوشمند و لپ تاب نیز باعث شد نیاز به مودم های وایرلس بیشتر شود. بنابراین اقبال عمومی نیست به روترهای بی سیم افزایش یافت و عموم کاربران اینترنت مورد نیاز خود را از طریق وای فای دریافت نمودند. همین اتفاق باعث شد افراد سودجو به فکر سرقت اینترنت کاربران بی افتند. به دنبال این فکر اپلیکیشن های هک وای فای نیز ایجاد شدند و کار برای هکرهای وای فای آسان تر شد. 

مودم وای فای چطور هک می شود؟

برخی افراد تصور می کنند که با قرار دادن رمز روی مودم وایرلس دیگر امکان استفاده از اینترنت آن وجود ندارد. در حالی که چنین نیست و مسئله پیچیده تر از این است.  بسیاری از افراد با استفاده از روشهای هک وای فای اقدام به سرقت اینترنت شما می کنند. روشهایی که ساده ترین آنها بکارگیری اپلیکیشن های هک می باشد. 

برای هک کردن مودم های Wi-Fi اپلیکیشن های مخصوصی وجود دارد که کار آن هک کردن مودم وایرلس و اتصال به آن بدون داشتن رمز عبور می باشد. بنابراین افراد مختلف با داشتن کمترین دانش فنی می توانند به کمک نرم افزار های هک وای فای نظیر AndroDumpper به راحتی و بدون هیچ مشکلی رمز عبور مودم وایرلس را هک کرده و از اینترنت آن استفاده نمایند.

اپلیکیشن های هک مودم وای فای

حال با وجود چنین برنامه هایی راه چاره چیست؟ قطعا راه چاره ای وجود دارد. این نوع برنامه های موبایلی الگوی خاصی جهت هک کردن مودم دارند. در حقیقت این نرم افزارها از ضعف یکسری مولفه های امنیتی مودم استفاده کرده و آن را هک می کنند. در صورتی که ضعف این مولفه ها رفع شوند دیگر به هیچ عنوان امکان هک کردن مودم به وسیله اپلیکیشن وجود نخواهد داشت. 

روشهای موثر در جلوگیری از هک شدن مودم

به طور کلی هکرهای وای وای از روشهای تقریبا یکسانی جهت نفوذ به روتر استفاده می کنند که با رعایت نکاتی می توان این راه ها را مسدود کرد. متخصصین فعال در حوزه امنیت سایبری جهت افزایش امنیت مودم و جلوگیری از هک شدن آن روشهایی را ارائه داده اند که در ادامه ذکر شده است.

  • تعیین رمز عبور قوی برای وای فای
  • تغییر رمز عبور پیش فرض مدیریت مودم
  • غیرفعال کردن قابلیت WPS
  • مخفی کردن نام وای فای یا SSID
  • فعال کردن قابلیت اتصال با MAC Address
  • کاهش سیگنال وای فای
  • بروزرسانی Firmware مودم

موضوع نفوذ به مودم های وای فای به طور کلی به موارد فوق مربوط می شود. بنابراین با در نظر گرفتن نکات فوق و توجه به آنها می توان امنیت مودم های وایرلس را حفظ کرده و از هک شدن مودم جلوگیری کرد. در ادامه هر یک از نکات شرح داده شده است. 

- تعیین رمز عبور قوی برای وای فای

اولین مرحله جهت محافظت از مودم وایرلس قرار دادن رمز عبور روی آن می باشد. در دنیای دیجیتال و اینترنت هر چیز مهم و باارزشی دارای رمز است تا از دسترسی افراد غریبه به آن جلوگیری شود. شبکه وای فای و اینترنت وایرلس هم قطعا برای شما باارزش است و لازم است دارای رمز باشد. البته رمز عبور ساده و کوتاه تاثیر چندانی در افزایش امنیت مودم ندارد و سد راه هکرها نخواهد شد. رمز عبور قوی است که علاوه بر تامین امنیت Wi-Fi جلوی هکرها را نیز می گیرد.

استفاده از رمز عبور قوی می تواند مانع از اتصال هکرها به شبکه وای فای شما شود. منظور از رمز عبور قوی عبارتی است که در آن ترکیبی از حروف بزرگ (ABC)، حروف کوچک (abc)، اعداد (123) و علائم (@!#) وجود داشته باشد و طول آن نیز حداقل ۸ رقم باشد. برای تغییر رمز عبور وای فای لازم است پس از ورود به بخش تنظیمات مودم وارد بخش Wireless شده و در آنجا به دنبال عباراتی نظیر Pre-Shared Key یا Wi-Fi Password بگردید.

رمز عبور قوی برای وای فای

لازم به ذکر است که برای ورود به بخش تنظیمات مودم خود باید در بخش آدرس مرورگر خود عبارت 192.168.1.1 را وارد کرده و کلید Enter را فشار دهید. با انجام این کار صفحه ورود به تنظیمات مودم نمایش داده می شود که با وارد کردن نام کاربری و رمز عبور می توانید به بخش تنظیمات دسترسی پیدا کنید. معمولا در اکثر مودم ها به صورت پیش فرض نام کاربری admin و رمز عبور نیز admin یا 1234 تعیین شده است.

- تغییر رمز عبور پیش فرض مدیریت مودم

نام کاربری و رمز عبور بخش تنظیمات مودم در بسیاری از مودم ها admin است. در غیر این صورت نیز به راحتی می توان این موارد را بر اساس شرکت سازنده و مدل مودم از طریق سایت شرکت بدست آورد. بنابراین هکر یا شخص ثالث به راحتی می تواند موارد مذکور را وارد کرده و تنظیمات مودم شما را در اختیار بگیرد.

پس لازم است که نام کاربری یا رمز عبور بخش تنظیمات مودم را تغییر دهید تا از ورود افراد غیر به بخش تنظیمات و دستکاری شدن مودم جلوگیری بعمل آید. انجام این کار نفوذ به مدیریت مودم را به حداقل رسانده و امکان هک شدن وای فای را کاهش می دهد. جهت تغییر رمز عبور پیش فرض بخش مدیریت مودم لازم است در بخش تنظیمات مودم به دنبال عبارات User Account یا Change Admin Password باشید.

- غیرفعال کردن قابلیت WPS

قابلیت WPS مخفف عبارت Wi-Fi Protected Setup و به معنی «راه اندازی حفاظت شده وای فای» می باشد که به عنوان استانداردی غیرمطمئنی در مودم های وایرلس شناخته شده است. این قابلیت به کاربران اجازه می دهد تا بدون استفاده از رمز عبور تعیین شده، با استفاده از پین ۸ رقمی مودم به وای فای متصل شوند.

حفره امنیتی مذکور باعث شده WPS به یکی از نقاط ضعف مودم های وای فای تبدیل شده و نفوذگران جهت هک کردن مودم Wi-Fi از این قابلیت استفاده نمایند. به همین دلیل متخصصین امنیت سایبری به کاربران توصیه کرده اند که جهت افزایش امنیت وای فای قابلیت WPS آن را غیر فعال نمایند. جهت انجام این کار باید در تنظیمات مودم وارد بخش Wireless شوید.

مخفی کردن نام وای فای

- مخفی کردن نام وای فای یا SSID

زمانی که مودم شما روشن باشد نام شبکه وای فای (Wireless Network Name) یا همان SSID برای دستگاه های اطراف نمایش داده می شود. بنابراین افراد به راحتی می توانند وای فای شما را به وسیله برنامه های مخصوص هک کنند. اما در صورت مخفی کردن نام وای فای دیگر چنین اتفاقی رخ نمی دهد. با مخفی کردن نام وای فای دیگر هکرهای اطراف شما متوجه وجود شبکه وای فای شما نخواهند شد و کاربر جهت اتصال به وای فای باید نام آن را بداند و با انتخاب گزینه Add a network شبکه مورد نظر را اضافه نماید.

شاید تصور کنید که با انجام این کار اتصال شما به وای فای نیز سخت تر می شود در حالی که اینطور نیست. پس از وارد کردن اطلاعات مودم در گوشی و اولین ورود شما دیگر اطلاعات در گوشی یا رایانه شما ذخیره می شود و برای اتصال مجدد نیازی به وارد کردن این مورد نخواهید داشت. انجام این کار امنیت وای فای را تا حد فوق العاده ای افزایش می دهد. جهت مخفی کردن نام اتصال در مدیریت مودم وارد بخش Wireless شده و به دنبال گزینه Hide SSID باشید.

اگرچه به شدت توصیه می شود که نام وای فای خود را مخفی کنید اما در هر صورت اگر تمایل به انجام این کار ندارید بهتر است به جای آن نام Wi-Fi خود را تغییر دهید. نام وای فای به طور پیش فرض نام مودم یا شرکت سازنده می باشد که به هیچ عنوان نباید این مقدار باقی بماند. حتما باید نام پیش فرض وای فای را تغییر دهید. همچنین به هیچ عنوان از نام خانوادگی و اطلاعات خصوصی خود به عنوان نام شبکه استفاده نکنید. جهت تغییر نام وای فای از طریق بخش wireless settings در تنظیمات مودم اقدام نمایید.

فعال سازی مک آدرس مودم

- فعال کردن قابلیت اتصال با MAC Address

ویژگی اتصال به وسیله مک آدرس از جمله بهترین روشهای پیشگیری از هک وای فای می باشد. مک آدرس (MAC Address) یا آدرس فیزیکی شناسه ای در رایانه و گوشی های هوشمند است که با استفاده از آن می توان اتصال آنها به شبکه وای فای را محدود کرد.

فعالسازی قابلیت اتصال با Mac Address باعث می شود که تنها دستگاههایی اجازه اتصال به وای فای شما را داشته باشند که مک آدرس آنها به مودم معرفی شده باشد. در این صورت تنها دستگاه های محدودی که شما آنها را معرفی کرده اید قابلیت اتصال به وای فای را دارند و دیگر امکان اتصال هکرها به Wi-Fi وجود ندارد. جهت استفاده از این قابلیت باید در محیط مدیریتی مودم وارد بخش Security شده و به دنبال عباراتی نظیر Filter یا Mac Filter باشید.

- کاهش قدرت سیگنال وای فای

زمانی که مودم شما سیگنال قوی داشته باشد طبیعتا امکان دسترسی به وای فای شما برای همسایه ها و افراد واقع در اطراف ساختمان شما فراهم خواهد شد. پس برای جلوگیری از هک کردن مودم و دزدی اینترنت شما یک راه دیگر کاهش قدرت سیگنال وای فای می باشد. مودم های وای فای در خود قابلیتی دارند که امکان محدود کردن این سیگنال را فراهم می کند. در صورتی که  در آپارتمان یا یک محیط کوچک از وای فای استفاده می کنید به شما پیشنهاد می کنیم که قدرت سیگنال و دامنه انتشار شبکه بی سیم مودم خود را کاهش دهید.

برای کاهش دامنه سیگنال وای فای باید وارد تنظیمات مودم شده و در بخش وایرلس به دنبال عبارت Radio Power باشید. مقدار جلوی این عبارت بیانگر توان ارسال سیگنال در مودم می باشد که مقدار ۱۰۰ درصد به معنای حداکثر توان سیگنالی می باشد که می توانید با کاهش آن توان مودم را کاهش دهید. اگر امکان کاهش سیگنال مودم از طریق تنظیمات را ندارید می توانید از راه ساده تری استفاده کنید. مودم را در مکانی بسته همچون کمد یا جعبه قرار دهید و یا این که دور آن را با فویل ببندید تا قدرت سیگنال دهی مودم کاهش پیدا کرده و محدود شود. 

- بروزرسانی Firmware مودم

همیشه استفاده از جدیدترین نسخه های نرم افزاری باعث کاهش خطاها و مشکلات می شود. بنابراین بروزرسانی نرم افزاری مودم تاثیر خوبی در افزایش امنیت کلی مودم داشته و باعث جلوگیری از هک وای فای می شود. جهت بروزرسانی مودم و دریافت بسته بروزرسانی باید در صفحه تنظیمات مودم وارد بخش Firmware Upgrade شده و از آنها مودم خود را بروزرسانی نمایید.

با انجام موارد ذکر شده و رعایت نکات امنیتی امنیت وای فای شما تا حد قابل قبولی افزایش پیدا می کند و پس از آن دیگر امکان هک کردن آن توسط افراد مختلف و به وسیله اپلیکیشن های موبایلی هک وای فای وجود نخواهد داشت. با این حال در صورتی که در محیطی شلوغ هستید و امکان دارد سیگنال وای فای شما در اختیار افراد زیادی قرار گیرد می توانید با محصور کردن مودم، سیگنال آن را کاهش دهید تا تنها در داخل ساختمان شما قابل استفاده باشد. علاوه بر این زمانی که از وای فای استفاده نمی کنید بهتر است آن را خاموش کنید. 

منبع: میزبان فا

به این مطلب امتیاز دهید (امتیاز ۴.۸ از ۵ از مجموع ۶ رای)

مطالب مرتبط

نظرات کاربران (۲)

taher

اگر این کارها رو انجام بدیم دیگه کسی نمیتونه وای فای رو هک کنه؟

۵ سال پیش
آن‌دیجیتال

احتمال هک شدن خیلی کاهش پیدا میکنه و با برنامه های موبایلی هک دیگر قابل هک نخواهد بود.

سجادیان

من از روش مخفی کردن SSID یا همون نام وای فای خیلی خوشم میاد. دیگه هیچ جور نمی شه وای فای رو هک کرد، حداقل توسط برنامه های اندرویدی هک وای فای! یک خوبی دیگه اینه که زمانی که وای فای رو پنهان می کنم دیگه خیال آدم از مهمون ها هم راحت میشه. طرف فکر می کنه مشکل از گوشی خودشه که وای فای من رو پیدا نمی کنه!!

۵ سال پیش