مقایسه مرورگرهای کروم، فایرفاکس و اج
نرم افزار و سیستم عامل

مقایسه مرورگرهای کروم، فایرفاکس و اج

نویسنده: تحریریه آن‌دیجیتال

مرورگرهای وب یکی از مهمترین نرم افزارها می باشند که در هر رایانه و گوشی وجود دارد. انواع مختلفی از مرورگرهای اینترنتی وجود دارد که معروف ترین آنها گوگل کروم (Google Chrome)، موزیلا فایرفاکس (Mozilla Firefox)، مایکروسافت اج (Microsoft Edge)، اپرا (Opera) و سافاری (Safari) می باشند. در ادامه قصد داریم ضمن معرفی این مرورگرها آنها را با یکدیگر مقایسه کنیم.

با توجه به این که مرورگر وب یکی از مهم ترین و ضروری ترین نرم افزار های لازم در هر رایانه و تلفن همراهی می باشد لازم است از بهترین نوع این نرم افزار استفاده شود. در میان مرورگرها معروف وب ما برترین آنها را به شما معرفی کرده و ویژگی های آنها را ذکر خواهیم کرد. مرورگرهای کروم، فایرفاکس و اج معروف ترین مرورگرها هستند که در ادامه ویژگی های آنها ذکر خواهد شد.

- مرورگر گوگل کروم (Google Chrome)

معروف ترین و محبوب ترین مرورگر وب که کاربران بسیاری نیز از آن استفاده می کنند مرورگر کروم می باشد که توانسته توجه کاربران اینترنت را به خود جلب نماید. مرورگر گوگل کروم در حال حاضر برای تمام سیستم عامل های رایانه و موبایل نسخه ارائه داده و روزانه توسط میلیونها کاربر مورد استفاده قرار می گیرد. مرورگر معروف کروم که توسط شرکت بزرگ گوگل ساخته شده است که در بین مرورگرهای معروف یکی از بهترین ها است. این مرورگر سریع ترین و کارآمدترین مرورگر وب می باشد که علاوه بر سرعت ویژگی های دیگری نظیر امنیت باعث شده به عنوان اولین انتخاب کاربران اینترنت قرار گیرد.

مرورگر گوگل کروم

لازم به ذکر است که شرکت گوگل ویژگی های دیگری نیز در این مرورگر تعبیه کرده است که برخی از آنها بصورت پنهانی می باشد. به عنوان مثال یکی از ویژگی های پنهانی در Chrome امکان همگام سازی آن با حساب گوگل می باشد. امکان همگام سازی باعث می شود کاربر تمام فعالیت های خود در مرورگر را در حساب گوگل خود مشاهده کرده و آن را در دستگاه های متصل دیگر نیز دریافت نماید.

به نظر می رسد این مرورگر تمام نیازهای یک کاربر اینترنت را پیش بینی کرده و آن را در ویژگی های خود قرار داده است. هر آنچه که یک کاربر وب به آن نیاز دارد در گوگل کروم تعبیه شده است. اصلا علت اصلی محبوبیت این مرورگر نیز همین موضوع می باشد. اما باید گفت که مهمترین مشکل گوگل کروم مصرف بالای پردازنده و رم آن می باشد که مورد انتقال کاربران قرار گرفته است. اما به نظر می رسد گوگل این موضوع را بررسی کرده و در نسخه های جدید آن این مشکل را تا حدودی حل کرده و مصرف کروم را بهینه کرده است.

- مرورگر موزیلا فایرفاکس (Mozilla Firefox)

دیگر مرورگر معروف فایرفاکس می باشد که در گذشته کاربران بسیاری داشته اما با انتشار مرورگر کروم از کاربران آن کاسته شده است. در معرفی این مرورگر باید گفت آن دسته از کاربران اینترنت که اهمیت زیادی برای امنیت و حریم خصوصی قائل هستند بهتر است از این مرورگر استفاده نمایند. یکی از برتری های فایرفاکس امکان استفاده به صورت ناشناس می باشد که در آن کاربر بدون برجای گذاشتن رد از خود در اینترنت فعالیت می کند. فایرفاکس سهم بالایی از کاربران وب را در دست ندارد به همین دلیل دست به ساخت مرورگر جدیدی به نام Fenix زده است.

البته بیشتر مرورگرها چنین ویژگی را با عنوان «private mode» در خود جای داده اند که در حقیقت همان حالت ناشناس می باشد و به کاربر اجازه استفاده از مرورگر به صورت ناشناس و بدون برجا گذاشتن ردی از خود در اینترنت را می دهد. اما باید گفت که این حالت در مرورگهای دیگر به درستی کار نمی کند. اما در فایرفاکس با استفاده از مسدود کننده تبلیغات و ردیابی امکان ردیابی کاربر بکلی از بین رفته است. Firefox نیز همچون کروم قابلیت همگام سازی را در خود جای داده است و کاربران Firefox نیز می توانند از این ویژگی استفاده نمایند.

مرورگر موزیلا فایرفاکس

یکی از ویژگی های جالب فایرفاکس حالت «Reader View» می باشد که در آن صفحه وب به صفحه ای سفید تبدیل می شود که تمام عناصر رنگی و ظاهری آن حذف شده و تنها متون و مقالات در آن باقی مانده است. در حقیقت این حالت برای مطالعه آسان مقالات قرار گفته است تا کاربران بدون مشکل به مطالعه مطالب مورد نظر بپردازند.

- مرورگر مایکروسافت اج (Microsoft Edge)

در گذشته شرکت مایکروسافت مرورگر اینترنت اکسپلورر (Internet Explorer) را ساخته و آن را مرورگر پیش فرض ویندوز قرار داده بود. اما باید گفت که این مرورگر اگرچه توسط شرکت بزرگ مایکروسافت ساخته شده اما مشکلات زیادی در خود داشت و همین باعث شد کاربران به استفاده از اینترنت اکسپلورر روی نیاورند. این مشکل تا آخرین نسخه آن وجود داشت. در نهایت مایکروسافت تصمیم به ساخت مرورگری جدید به نام اج (Edge) گرفت.

در حال حاضر مرورگر اج در حال رشد می باشد و ویژگی های جدیدی به آن اضافه می شود. اگرچه این مرورگر وب ویژگی های بسیار خوبی دارد و کارآمدی آن بالا می باشد اما همچنان سهم کمی از بازار مرورگرها را به خود اختصاص داده و به نظر می رسد کاربران نمی توانند دل از گوگل کروم کنده و به سمت مرورگر مایکروسافت بیایند. با توجه به عمر کم این مرورگر افزونه های ساخته شده برای آن کم است و سرعت آن نیز همچنان کمتر از کروم می باشد.

با توجه به تلاش مایکروسافت برای رشد این مرورگر به نظر می رسد در آپدیت های بعدی کیفیت این مرورگر افزایش پیدا کند. اگر مایکروسافت بخواهد این مرورگر جای گوگل کروم را در وب بگیرد لازم است علاوه بر افزایش سرعت آن ویژگی های جدیدی نیز به آن اضافه کند تا کاربران برای بهره مندی از این امکانات به استفاده از Edge روی آورند.

مرورگر مایکروسافت اج

ویژگی های مثبت اج عبارت است از: هماهنگی با نرم افزار One Note ویندوز، امکان استفاده از دستیار دیجیتال مایکروسافت و امنیت بالای آن می باشد. یک آزمایش در خصوص امنیت مرورگرها حاکی از امنیت بالای مرورگر مایکروسافت اج نسبت به کروم در حملات فیشینگ می باشد. ویژگی جالب دیگر اج این است که کاربران ویندوز مجبور به استفاده از مایکروسافت اج نیستند و در صورت عدم تمایل می توانند مرورگر محبوب خود را نصب کنند.

از کدام مرورگر وب استفاده کنیم؟

حال سوال اصلی این است که با تمام این اوصاف و ویژگی های مرورگرها ما باید از کدام مرورگر استفاده کنیم؟ برای پاسخ به این سوال لازم است بگوییم که اگر تا قبل از این از هیچ مرورگری به طور جدی استفاده نکرده اید و یا این که نیازهای خود را با اینترنت اکسپلورر تامین کرده اید بهتر است به مرورگر جدید مایکروسافت نیم نگاهی داشته باشید تا از امکانات آن بهره مند شوید. مخصوصا زمانی که از ویندوز ۱۰ استفاده می کنید و این مرورگر به طور پیش فرض در ویندوز قرار گفته است.

اما در صورتی که قبلا از مرورگرهای کروم و فایرفاکس استفاده کرده اید پس از آن به نظر نمی آید اج پیشنهاد خوبی باشد. همچنین اگر قصد استفاده حرفه ای از مرورگر را دارید و می خواهید روزانه زمان زیادی را به وبگردی اختصاص دهید مرورگر گوگل Chrome با سرعت بالای خود انتخاب مناسبی می باشد. اما در صورتی که قصد دارید به طور خصوصی و پنهان در اینترنت فعالیت داشته باشید بهتر است از Firefox استفاده کنید.

منبع: niaz.io

به این مطلب امتیاز دهید

مطالب مرتبط

نظرات کاربران (۰)