آدرس آی پی ثابت چیست؟
شبکه و امنیت

آدرس آی پی ثابت چیست؟

نویسنده: تحریریه آن‌دیجیتال

هر رایانه ای برای اتصال به شبکه یا اینترنت نیاز به یک شناسه یا آی پی (IP) دارد که در حقیقت این آی پی آدرس این رایانه در اینترنت می باشد و رایانه های دیگر برای ارتباط با این رایانه با آدرس آی پی آن را پیدا می کنند. آی پی اینترنتی دو نوع ثابت و عمومی دارد که این دو با هم تفاوت هایی دارند که ما قصد داریم در ادامه این مطلب تفاوتهای این دو آی پی را برای شما بیان کنیم.

اگر با فضای اینترنت و شبکه آشنا باشید حتما واژه «آی پی» به گوشتان خورده و احتمالا با آن آشنا نیز می باشید. اگر بخواهید از سرویس دهنده های اینترنت یک اینترنت ADSL خریداری کنید به همراه اینترنت به شما یک آی پی عمومی نیز داده می شود که هنگام استفاده از اینترنت و بازدید سایت های مختلف شما را با آن آی پی می شناسند. حالا این مطلب را تا انتها بخوانید تا در مورد آی پی و انواع آن بیشتر بدانید و تفاوت های این دو را نیز متوجه شوید.

آدرس آی پی اینترنتی چیست؟

همانطور که در ابتدا ذکر شد فعالیت شما در فضای وب و اینترنت نیاز به داشتن یک شناسه یا آدرس دارد که شما را در اینترنت با آن آدرس می شناسند که آن آدرس همان آی پی می باشد. هر فعالیتی که در اینترنت انجام می شود از جمله مشاهده ایمیل ها، بازدید سایت ها، استفاده از پیام رسان ها و ارسال فایل به دیگران در حقیقت ارتباطی بین دو دستگاه می باشد که یکی رایانه شما و دیگری رایانه سرور میزبان می باشد که این ارتباط با استفاده از آی پی برقرار می شود.

به عنوان مثال شما صفحه مربوط به یک سایت را در مرورگر خود باز می کنید و این کار باعث می شود رایانه شما با سرور سایت مورد نظر ارتباط برقرار کند که این ارتباط از طریق آدرس آی پی برقرار می شود. رایانه شما اطلاعات درخواستی خود را به آدرس آی پی سرور ارسال می کند و سرور پاسخ درخواست را به آدرس آی پی سیستم شما ارسال می کند و در نتیجه شما سایت مورد نظر را مشاهده می کنید. در حقیقت تمام ارتباطات اینترنتی بر پایه ای پی آدرس است.

آی پی ثابت اینترنتی

آدرس آی پی عمومی

آدرس آی پی، ۴ عدد بین ۰ تا ۲۵۵ می باشد که با نقطه از هم جدا می شوند و در کنار هم قرار می گیرند که با این ترکیب می توان چیزی در حدود ۴ میلیارد آدرس آی پی ایجاد کرد. به عنوان مثال 69.94.234.13 که یک آی پی آدرس اینترنتی می باشد. آی پی عمومی به آی پی گفته می شود که در دنیا منحصر بفرد باشد و از سوی سازمان ICANN به اپراتورهای اینترنت تخصیص داده شده است و سرویس دهنده ها نیز این آی پی ها را به کاربران خود می دهند. نکته قابل توجه در آی پی عمومی این است که با داشتن آدرس آی پی عمومی یک سیستم و متصل بودن به اینترنت می توان به آن آی پی درخواست ارسال کرد.

آدرس آی پی خصوصی

حال این سوال به وجود می آید که چگونه چند سیستم رایانه ای از یک خط اینترنت استفاده می کنند در حالی تنها یک آی پی برای اینترنت وجود دارد؟ سوال خوبی است توجه کنید که آدرس اینترنتی یا همان IP عمومی مربوط به سرویس دهنده اینترنت و خط تلفن است که برای هر اینترنت ADSL یک آی پی در نظر گرفته می شود.

 اما در شبکه های داخلی که چند رایانه به یک مودم اینترنت متصل می شوند و هم زمان از یک اینترنت استفاده می کنند آدرس های محلی یا خصوصی ایجاد می شود. یعنی آدرس اینترنتی همان آی پی برای اینترنت ثابت است اما در شبکه داخلی چندین آی پی محلی ساخته شده است که رایانه ها را از هم مجزا می کند تا هر رایانه ای پاسخ درخواست خود را بگیرد و سایت مورد نظر خود را مشاهده کند. چیزی شبیه تلفن داخلی اداره ها.

در یک اداره یک خط تلفن مخابرات وجود دارد و تنها با این خط می توان با بیرون ارتباط برقرار کرد اما در داخل اداره چندین تلفن وجود دارد که هر یک می توانند با هم یا با بیرون از اداره تماس بگیرند. ویژگی آی پی خصوصی این است که دیگر رایانه های اینترنت به آی پی خصوصی شبکه دسترسی ندارند و نمی توانند اطلاعاتی به آن ارسال کنند حال آنکه آی پی عمومی چنین نیست.

به این مطلب امتیاز دهید

مطالب مرتبط

نظرات کاربران (۰)