علائم و نشانه‌های ویروسی شدن گوشی اندروید
موبایل

علائم و نشانه‌های ویروسی شدن گوشی اندروید

نویسنده: تحریریه آن‌دیجیتال

کاربران گوشی های هوشمند اندرویدی در برخی موارد مشاهده می کنند که گوشی آنها رفتارهای عجیب و غیرعادی از خود نشان می دهد. باز شدن خودکار پاپ آپ و تبلیغات، خالی شدن سریع شارژ، کند شدن دستگاه، باز شدن خودکار برنامه ها و ... برخی از علل و نشانه های غیرعادی است که معمولا کاربران با آن مواجه می شوند. در اکثر این موارد علت ویروسی شدن گوشی اندروید است و این ویروس یا بدافزار اندرویدی است که به گوشی کاربر راه پیدا کرده و باعث می شود این رفتارهای غیرعادی از گوشی سر زند. در ادامه مطلب پیش روی بیشتر در مورد ویروسی شدن گوشی و نشانه های آن توضیح ارائه خواهد شد.

با گسترش اینترنت و افزایش برنامه های موبایلی، ویروس و بدافزارها هم افزایش یافته اند و در فضای اینترنت گسترده شده اند. با ورود به اینترنت و دانلود یک اپلیکیشن ممکن است گوشی اندروید شما ویروسی شده و عملکرد عادی آن مختلف شود. البته اینترنت و دانلود تنها علت ویروسی شدن گوشی نیست اما یکی از دلایل ویروسی شدن گوشی های هوشمند ورود به اینترنت و دانلود برنامه های ناشناس می باشد. به طور کلی اتصال به شبکه های ناامن یا نصب اپلیکیشن های ناشناس می تواند باعث ورود ویروس و بدافزار به گوشی شما شود.

ویروسی شدن گوشی اندروید چه نشانه‌هایی دارد؟

شناخت ویروس و بدافزارهای اندرویدی توسط افراد قابل تشخیص نیست و تنها برنامه های آنتی ویروس توانایی انجام چنین کاری را دارند. اما وجود ویروس در گوشی نشانه هایی دارد که باعث می شود کاربر به راحتی متوجه آن شود. ما در این مطلب علائم شاخص نشان دهنده ویروسی شدن گوشی را به شما معرفی کرده ایم تا به راحتی بتوانید وجود ویروس در گوشی خود را تشخیص داده و اقدام به مقابله با آن نمایید.

۱- عملکرد کند و هنگ کردن مداوم گوشی

یکی از ساده ترین و شناخته شده ترین نشانه های ویروسی بودن گوشی عملکرد کند دستگاه و هنگ کردن مداوم آن می باشد. معمولا ویروس یا بدافزارها به صورت خودکار در گوشی اجرا شده و عملیات های مختلفی را انجام می دهند که باعث استفاده فراوان از منابع سخت افزاری دستگاه می شود. به همین علت کاربر شاهد این است که گوشی‌اش کند شده یا بسیار هنگ می کند. به علاوه این که ماهیت ویروس خرابکاری است و ممکن است عملکردهای مخرب آن باعث کند شدن دستگاه شده باشد.

کند بودن دستگاه تنها مربوط به زمان روشن بودن گوشی موبایل نیست و ممکن است ویروس موجود در گوشی باعث کند شدن و طولانی شدن لود گوشی نیز شود. یعنی زمان روشن شدن گوشی، بوت شدن دستگاه اندرویدی زمان زیادی به طول انجامد. در این صورت هم می توان احتمال داد که ویروسی در گوشی وجود دارد که باعث می شود سرعت دستگاه کاهش یابد.

البته باید توجه داشت که همیشه کند بودن یا هنگ کردن گوشی به منزله ویروسی بودن دستگاه نیست. چراکه ممکن است منابع سخت افزاری گوشی محدود باشد یا اینکه تعداد زیادی برنامه در گوشی نصب شده باشد که باعث کندی دستگاه شود. به هر حال کندی یا هنگ کردن می تواند نشانه وجود ویروس در گوشی موبایل باشد که حتما باید به آن توجه کرد.

۲- نصب خودکار برنامه‌های ناشناس در دستگاه

معمولا بدافزار و ویروس های اندرویدی برای افزایش گستره فعالیت خود اقدام به دانلود نصب خودکار اپلیکیشن می نمایند. هنگام اتصال به اینترنت به صورت خودکار یک برنامه دانلود و نصب می شود. اگر دانلود را قطع کنید باز هم پس از مدتی دانلود جدیدی به صورت خودکار باز شده و برنامه ناشناسی دانلود می شود. معمولا این اپلیکیشن ها ناشناس بوده یا دارای نام های عجیب می باشند.

 اگر متوجه شدید که برنامه‌های ناشناسی در گوشی شما وجود دارد که خودتان آن را نصب نکرده اید، به احتمال زیاد گوشی شما ویروسی شده است. البته شما همیشه با برنامه های ناشناس مواجه نمی شوید. در برخی موارد نام و آیکن بدافزار دقیقا شبیه به یک برنامه معروف می باشد تا کاربر به آن اعتماد کرده و آن را حذف نکند. در چنین وضعتی حتما برنامه جعلی را حذف نمایید.

۳- ارسال خودکار پیامک و تماس

بسیاری از افراد که دستگاه آنها ویروسی شده است می گویند که گوشی‌شان به صورت خودسر به دیگران پیامک ارسال می کند. البته این اقدام محدود به پیامک نمی شود و برقراری تماس خودکار هم جزء اقدامات ویروس ها می باشد. به طور کلی برخی از ویروس ها با ورود به گوشی اندروید پیامک و تماس آن را تحت اختیار گرفته و تماس و پیامک خودکار ارسال می کنند. مخاطب این تماس و پیام هم ممکن است هر شماره از میان مخاطبین شما باشد. 

پس اگر دوستانتان عنوان کردند که از شما یک پیام یا تماس دریافت کرده اند در حالی که شما از آن اطلاع ندارید، به احتمال زیاد گوشی شما ویروس گرفته است. در عین حال توجه داشته باشد که ممکن است ویروس در گوشی موبایل فرد دیگری باشد و از طریق شماره او به گوشی شما پیامکی ارسال کند تا گوشی شما را هم آلوده نماید. در صورت دریافت پیامک عجیب یا ناشناخته که دارای پیوند است به هیچ وجه روی پیوند کلیک نکرده و پاسخ پیامک و تماس را ندهید.

۴- نمایش مکرر تبلیغات

گوشی های هوشمند از خود هیچ تبلیغاتی نمایش نمی دهند. برخی اپلیکیشن ها در خود تبلیغات دارند که آن هم در صورت استفاده از آنها فعال می شود. وجود ویروس در گوشی موبایل باعث می شود به صورت مکرر تبلیغات نمایش داده شود. این اتفاق حتی زمانی که هیچ برنامه ای باز نیست هم رخ می دهد. برخی ویروس ها هم تبلیغات خود را در شبکه های اجتماعی نمایش می دهند.

اگر شما وارد سایت یکی از شبکه های اجتماعی همچون توییتر یا اینستاگرام شدید و در آن تبلیغات (نه پست تبلیغاتی) مشاهده کردید به طور قطعی گوشی شما ویروسی شده است. چراکه شبکه های اجتماعی در خود تبلیغات نمایش نمی دهند. در صورت مشاهده چنین تبلیغاتی به هیچ وجه روی آن کلیک نکنید.

۵- خالی شدن سریع شارژ باتری

استفاده مکرر از گوشی و نصب بودن برنامه های بسیار روی دستگاه باعث می شود شارژ باتری به سرعت خالی شود. اما در صورتی که استفاده چندانی از گوشی خود ندارید و در این حالت شارژ باتری گوشی موبایل به سرعت خالی می شود، می توان نتیجه گرفت که پای یک ویروس به گوشی شما باز شده است. ویروس ها در پشت صحنه دستگاه در حال فعالیت هستند و از حافظه موقت و دیگر منابع دستگاه شما استفاده می کنند که باعث می شود شارژ گوشی به سرعت تخلیه شود.

برای بررسی مشکل می توانید از تنظیمات گوشی وارد بخش باتری (Battery) شده و برنامه های پرمصرف را مشاهده نمایید. مطمئن شوید که همه برنامه های پرمصرف را خودتان نصب کرده باشید. همچنین اطمینان پیدا کنید که برنامه های مورد نظر همه واقعی باشند و تشابه نام نداشته باشند.

۶- داغ شدن گوشی 

گرچه با نصب برنامه های متعدد در گوشی موبایل استفاده مکرر از آنها باعث داغ شدن گوشی می شود اما این اتفاق یکی از نشانه های ویروسی بودن گوشی هم می باشد. اگر در وضعیت عادی که گوشی فعالیت چندانی نداشته و برنامه های سنگین در آن باز نمی باشد احساس می کنید که گوشی بیش از اندازه داغ شده و حرارت آن بالا رفته است، یک نشانه برای ویروسی بودن دستگاه شما می باشد. علت این است که برخی ویروس‌ها به سبب استفاده فراوان از پردازنده (CPU) گوشی باعث افزایش حرارت آن به دنبال آن داغ شدن گوشی می شوند.

در صورتی که هر یک از نشانه های فوق در گوشی شما رویت شود می توان احتمال داد که گوشی اندروید شما ویروسی شده است. در این صورت باید با نصب اپلیکیشن های آنتی ویروس دستگاه خود را اسکن کرده و ویروس ها را حذف نمایید. در صورتی که با نصب آنتی ویروس مشکل حل نشد به ناچار باید از متخصصین موبایل کمک بگیرید.

در این مطلب تعدادی از شایع ترین علائم نشان دهنده وجود ویروس در گوشی اندروید را مشاهده کردید. البته این موارد تمام علائم ویروسی شدن گوشی نیستند و نشانه های دیگری هم وجود دارد که از ذکر آنها صرف نظر شده است. در صورتی که شما هم نشانه ای از ویروسی شدن گوشی در نظر دارید که در این مطلب ذکر نشده است، حتما آن را در بخش نظرات به ما معرفی کنید.

به این مطلب امتیاز دهید (امتیاز ۵ از ۵ از مجموع ۱ رای)

مطالب مرتبط

نظرات کاربران (۲)

فریبا

گوشی من زیاد داغ میکنه مخصوصا زمانی که باهاش برنامه های زیادی رو باز می کنم یا بازی می کنم

۴ سال پیش
pouran

بیشتر موارد گوشی ها همون علامت اول رو دارند و مدام هنگ می کنند. یا این که خودکار برنامه نصب می کنند. حالا به فرض که گوشی ویروسی شد، بعدش باید چکار کنیم؟

۴ سال پیش
آن‌دیجیتال

چند راه حل حل وجود دارد که برای رفع مشکل می توان آنها را به ترتیب انجام داد:
۱- نصب اپلیکیشن آنتی ویروس و اسکن کردن کل گوشی با آن
۲- بازگشت به حالت کارخانه (ریست فکتوری) و حذف کلیه فایل ها و برنامه های گوشی
۳- مراجعه به خدمات موبایلی جهت حل مشکل