مودم وای فای یکی از بهترین روش های اتصال به اینترنت است که امروزه در بسیاری از خانه ها یافت می شود. یکی از پیش نیازهای استفاده از مودم وایرلس و شبکه وای فای حفظ امنیت آن است. استفاده از رمز قوی برای وای فای می تواند تا حد زیادی امنیت اینترنت وای فای شما را حفظ کند. برای تعیین رمز عبور قوی لازم است روش تغییر رمز عبور وای فای را بدانید. در این مطلب روش ورود به تنظیمات مودم وایرلس و تغییر رمز عبور آن آموزش داده شده است. به شما توصیه می کنیم حتما این مطلب را مطالعه کنید تا بتوانید برای وای فای خود یک رمز عبور قوی تعیین کنید.
امروزه دیگر در بسیاری از خانه ها مودم وای فای وجود دارد که شبکه وای فای آنها در خارج از منزل هم قابل مشاهده است. این یک فرصت مناسب برای هکرهای وای فای است تا به وسیله برنامه های مخصوص هک مودم، شبکه وای فای همسایه ها را هک کرده و اینترنت آنها را مصرف کنند. در چنین شرایطی بهترین مقابله با این دزدی ها انتخاب رمز عبور قوی برای وای فای است.
چرا باید رمز مودم وای فای را تغییر دهیم؟
همانطور که در پاراگراف قبلی ذکر شد هکرهای وای فای منتظر فرصت برای هک کردن اینترنت شما هستند. با در نظر گرفتن این که اکثر موارد هک وای فای به وسیله اپلیکیشن های موبایلی مخصوص انجام می شود، بهترین راه مقابله انتخاب رمز عبور قوی است. این برنامه ها تنها توانایی هک کردن مودم هایی را دارند که دارای رمز عبور ضعیف است. اگر شما از روش تغییر رمز مودم اطلاع داشته باشید می توانید رمز وای فای خود را به یک رمز قوی تغییر دهید تا دیگر مودم شما هک نشود.
اما بهتر است پیش از ارائه آموزش کمی در مورد رمز عبور ضعیف و قوی توضیح دهیم. به طور کلی منظور از رمز عبور ضعیف رمزی است که تشخیص آن برای انسان یا کامپیوتر آسان باشد. به عنوان مثال تاریخ تولد یک رمز عبور ضعیف است. چراکه تشخیص آن برای انسان ها چندان سخت نیست و کامپیوترها هم می توانند در مدت کمی آن را کشف کنند. یا قرار دادن عبارت «123456» به عنوان رمز عبور هم یک کار اشتباه است چون این عبارت هم به راحتی با برنامه های مخصوص هک می شود.
در عوض باید از رمزهای قوی استفاده کنید. منظور از رمز قوی عبارتی است که تشخیص آن سخت باشد. هر چه تعداد کاراکترهای مورد استفاده در رمز شما بیشتر باشد، رمز شما قوی تر خواهد شد. همچنین استفاده از انواع مختلف کاراکترها همچون عدد، حرف، علامت و ... می تواند تاثیر زیادی در قوی کردن رمز داشته باشد. به عنوان مثال عبارت «moh123#@» می تواند یک رمز قوی برای شما ایجاد کند؛ چون از انواع کاراکترها در آن استفاده شده است. معمولا برنامه های هک وای فای توانایی هک کردن این رمز ها را ندارند.
مراحل تغییر رمز مودم وای فای
خب حالا که در مورد لزوم تغییر رمز وای فای و استفاده از رمز قوی اطلاعات کسب کردید بهتر است به اصل موضوع بپردازیم. تغییر پسورد وای فای کار چندان پیچیده ای نیست اما ممکن است برای کسانی که با فضای کامپیوتر و تنظیمات مودم آشنا نیستند کمی پیچیده به نظر برسد. از این رو ما عملیات تغییر رمز را به چند مرحله تقسیم کرده ایم تا این کار را مرحله به مرحله آموزش ببینید و درک آن برای شما آسان تر باشد. مراحل تغییر رمز به شرح زیر است.
۱- باز کردن صفحه لاگین مودم
اولین مرحله برای تغییر پسورد وای فای ورود به صفحه لاگین مودم است. این صفحه همان صفحه ورودی بخش تنظیمات مودم است که پس از عبور از آن می توانید به تنظیمات مودم وایرلس خود دسترسی پیدا کرده و آن را تغییر دهید. برای باز کردن صفحه تنظیمات مودم ابتدا باید به مودم متصل شوید. با استفاده از موبایل، تبلت و لپ تاپ می توانید به وای فای مورد نظر متصل شوید. اما در صورتی که رمز وای فای را فراموش کرده اید و امکان اتصال به وای فای وجود ندارد حتما باید با استفاده از کامپیوتر و با کمک کابل Ethernet به مودم متصل شوید.
پس از متصل شدن به مودم (چه با گوشی و چه با کامپیوتر) باید مرورگر خود را باز کنید و در بخش آدرس آن عبارت 192.168.1.1 را تایپ کنید. این عبارت آدرس دسترسی به تنظیمات اکثر مودم ها است که در زیر مودم نوشته شده است. البته برخی از برندهای مودم از عبارات دیگری برای دسترسی به تنظیمات مودم استفاده می کنند. اگر مودم شما محصول شرکتهای معروفی همچون D-Link و TP-Link نیست ممکن است آدرس دسترسی به تنظیمات آن متفاوت باشد. در این صورت بهتر است به زیر مودم نگاهی بیاندازید و آدرس صحیح صفحه تنظیمات را پیدا کنید.
به هر صورت پس از پیدا کردن آدرس صحیح آن را در مرورگر خود تایپ کنید تا وارد صفحه لاگین تنظیمات مودم شوید.
۲- ورود به بخش تنظیمات مودم
پس از ورود به صفحه مورد ذکر باید نام کاربری و رمز عبور مربوط به روتر را وارد کنید. اهمیت تنظیمات روترها ایجاب می کند که دسترسی به آن برای همه امکان پذیر نباشد. به همین دلیل برای دسترسی به این بخش باید نام کاربری و رمز عبور داشته باشید. معمولا در اکثر مودم ها نام کاربری و رمز عبور هر دو عبارت «admin» هستند. سازنده روتر برای سهولت کاربران این عبارت را به صورت پیش فرض روی آن تنظیم کرده است.
با این حال ممکن است شما از برندی استفاده کنید که رمز پیش فرض آن عبارت دیگری باشد. در این صورت باید به برچسب زیر مودم مراجعه کنید تا از نام کاربری و رمز عبور پیش فرض بخش تنظیمات اطلاع پیدا کنید. پس از پیدا کردن موارد مورد نیاز نام کاربری خود را در بخش Username و رمز عبور را در بخش Password تایپ کنید و دکمه Login را انتخاب کنید تا وارد تنظیمات شوید.
۳- ورود به تنظیمات وای فای
اگر اطلاعات ورود را به درستی وارد کرده باشید بدون مشکل وارد تنظیمات می شوید. صفحه تنظیمات بخش های متعددی دارد که تنظیمات مختلفی روتر در آن انجام می شود. در منوی صفحه بخش های مختلف تنظیمات قرار گرفته است. برای انجام تنظیمات روی وای فای باید به بخش Wireless مراجعه کنید. ممکن است به جای Wireless عبارات دیگری همچون Wifi یا WLAN یا عبارتی حاوی این کلمات وجود داشته باشد. گزینه مورد نظر را پیدا کنید و روی لینک آن کلیک کنید. اگر هم چنین گزینه ای در منو وجود نداشت ممکن است در بخش تنظیمات پیشرفته (Advanced settings) باشد.
پس از ورود به صفحه تنظیمات وای فای (Wifi Settings) باید به دنبال بخش Security باشید. در بخش وای وای تمام تنظیمات مربوط به وای فای و بی سیم وجود دارد که برای تغییر رمز تنها با بخش امنیت آن کار داریم. پس از پیدا کردن بخش Security می توانید اقدام به تغییر رمز وایرلس کنید.
۴- تغییر رمز عبور
در بخش Security تنظیمات وای فای به دنبال گزینه ای با عنوان Password یا Passphrase یا Shared Key یا Wireless Network Key باشید. برندهای های مختلف مودم ممکن است از عبارت مختلف استفاده کنند. اگر این عبارت را پیدا کردید می توانید در ورودی آن رمز خود را تایپ کنید. فقط توجه داشته باشید که رمز وای فای حتما باید قوی باشد تا امکان هک کردن آن وجود نداشته باشد. پس به هیچ عنوان از رمز های ساده مثل 1111 یا 1234 استفاده نکنید و در رمز خود از ترکیب کلمات بزرگ انگلیسی، اعداد و علائم (!، $ و #) استفاده کنید.
علاوه بر رمز عبور یک مولفه موثر دیگر در افزایش امنیت مودم نوع رمزنگاری روتر است. در همان بخش امنیت مودم در کنار رمز بخش دیگری تحت عنوان Network Authentication وجود دارد که نوع رمزنگاری شبکه را مشخص می شود. برای داشتن بالاترین امنیت باید حالت WPA2 را انتخاب کنید. پس گزینه WPA/WPA2 را انتخاب کنید و به هیچ عنوان از گزینه WEP استفاده نکنید. چرا که شکستن رمزهای بر پایه WEP به راحتی به وسیله برنامه های هکری قابل انجام است.
پس از نوشتن رمز در بخش مربوطه باید تغییرات را ذخیره کنید. برای این کار کافیست دکمه Save یا Apply را که در پایین صفحه وجود را کلیک کنید. پس از کلیک روی دکمه ممکن است چند ثانیه طول بکشد تا تغییرات اعمال شود. پس منتظر باشید تا تغییرات شما ذخیره شده و رمز تغییر پیدا کند. با تغییر یافتن رمز وای فای مشخص است که در ابتدا اتصال تمام دستگاه های متصل قطع می شود و باید همه آنها با رمز جدید متصل شوند.
نظرات کاربران (۱)
با گوشی هم میشه رمز وای فای رو تغییر داد؟
بله، با گوشی هم می توان رمز وای فای مودم را تغییر داد. این آموزش هم برای استفاده در گوشی تهیه شده است.