پیام رسان معروف واتس اپ (WhatsApp) که در اختیار شرکت فیس بوک است پس از سالها فعالیت جدی در این حوزه اکنون توانسته تعداد کاربران خود را به ۲ میلیارد نفر برساند. این خبر را شرکت واتساپ به تازگی در وبلاگ خود اعلام کرده و گفته که تعداد کاربران این حالا دو میلیارد کاربر از سراسر جهان است. تعداد کاربران واتس اپ در حالی دو میلیاردی شده است که به طور مداوم خبرهای مختلفی در خصوص ناامنی این برنامه و هک شدن آن به گوش می رسد.
واتس اپ یک برنامه پیامرسانی فوری است که برای اولین بار در سال ۲۰۱۳ میلادی برای گوشی های هوشمند موبایل ساخته شد. واتس اپ در ابتدا توسط شرکت واتس اپ ساخته شد اما پس گذشت مدتی کوتاه از آغاز فعالیت آن توسط شرکت فیس بوک خریداری شد. این پیام رسان موبایلی علاوه بر ارائه نسخه های اندروید و iOS امکان نصب در ویندوز و مکینتاش هم دارد و کاربران همه پلتفرم ها می توانند از نسخه وب آن به صورت آنلاین استفاده کنند.
تعداد کل کاربران واتس اپ در جهان
واتس اپ از ابتدای فعالیت خود توانسته بود محبوبیت زیادی در میان کاربران موبایل پیدا کند و آماری میلیونی از نصب این اپلیکیشن را در گوشی های کاربران به ثبت رساند. اما واتس اپ به تازگی توانسته در آمار جدیدی رکورد پرکاربرترین پیام رسان دنیا را شکسته و با آماری میلیاردی صدرنشین این رقابت شود. شرکت واتس اپ به تازگی با انتشار پستی در وبلاگ خود اعلام کرده که این پیامرسان اکنون از مرز ۲ میلیارد کاربر از سراسر جهان عبور کرده و حالا به عنوان شلوغ ترین پیام رسان دنیا را به خود اختصاص داده است.
طبق آمارهای ارائه شده در سال ۲۰۱۷ میلادی واتس اپ حدود ۱.۵ میلیارد کاربر از سراسر دنیا داشته است. این گزارش شرکت واتس اپ نشان داد که پیام رسان مذکور طی دو سال گذشته میلادی توانسته حدود ۵۰۰ میلیون کاربر جدید را ترغیب به نصب آن نماید.
سایت آماری statista.com طی نمودار فوق وضعیت کاربران فعال در واتس اپ را مشخص کرده است. نمودار نشان می دهد که واتس اپ از سال ۲۰۱۳ که آغاز فعالیتش بوده حدود ۲۰۰ میلیون کاربر داشته که در هر سال این مقدار دو برابر شده است. در آغاز سال ۲۰۱۴ این مقدار به ۴۰۰ میلیون کاربر رسیده و به همین صورت در هر سال تعداد کاربران آن رشد قابل توجهی داشته است.
- سال ۲۰۱۳: ۴۰۰ میلیون کاربر
- سال ۲۰۱۴: ۶۰۰ میلیون کاربر
- سال ۲۰۱۵: ۹۰۰ میلیون کاربر
- سال ۲۰۱۶: ۱ میلیارد کاربر
- سال ۲۰۱۷: ۱.۵ میلیارد کاربر
در گزارش ارائه شده توسط شرکت واتساپ علاوه بر اعلام خبر دو میلیاردی شدن این پیام رسان، بر اهمیت رمزگذاری چت های کاربران هم اشاره شده و گفته شده که واتس اپ تمام تلاش خود را برای حذف امنیت کاربران و اطلاعات آنها به کار گرفته است.
واتساپ یادآوری کرد که این اپلیکیشن بهطور پیشفرض از قابلیت رمزگذاری پیشرفته کاربربهکاربر (end-to-end) استفاده میکند تا به این وسیله امنیت حداکثری را برای اطلاعات کاربران و چت های آنها فراهم آورد. چراکه در این صورت دیگر داده ها در فضای ابری ذخیره سازی نشده و تنها در دستگاههای کاربران ذخیره سازی می شود. شرکت واتس اپ یکی از اصلیترین دلایل انتخاب واتساپ توسط کاربران را امنیت بالا و حفظ حریم خصوصی ذکر کرده است.
افزایش کاربران واتس اپ با وجود ناامنی آن
البته این در حالی است که تاکنون خبرهای مختلفی در خصوص ناامنی واتس اپ و هک شدن این پیام رسان به گوش رسیده است. با جستجویی ساده می توان مقالات متعددی را که گویای باگ ها و آسیب پذیری های زیاد این پیام رسان است پیدا کنید که در سال های گذشته منتشر شده است. به علاوه این باید موارد نفوذ به گوشی مقامات دولتی کشور های مختلف و سرقت فایل های کاربران در صورت ارسال گیف های مخرب را هم به موارد ناامنی واتس اپ اضافه کرد. البته این تنها چند مورد از آسیب پذیری این پیام رسان است که دامن گیر فیس بوک شده است.
جالب این است که با تمام این اوصاف و کشف موارد ناامنی متعدد از واتس اپ باز هم نه تنها کاربران این پیام رسان کاهش نیافته بلکه طبق افزایش نیز پیدا کرده است. این وضعیت دقیقا در مورد فیس بوک هم وجود داشته و با وجود درز خبر فروش اطلاعات توسط فیس بوک باز هم نه تنها تعداد کاربران فیس بوک کاهش پیدا نکرد بلکه افزایش هم پیدا کرد.
نظرات کاربران (۱)
فقط نصف این آمار مربوط به ایرانی هاست. همه کاربران ایرانی تلگرام بعد از فیلترینگ وارد واتس اپ شدن