اگر تا به حال در اینترنت به دنبال دانلود فیلترشکن رایگان بوده باشید، قطعا نام سایفون را شنیده اید. سایفون یک فیلترشکن رایگان است که توسط رادیو فردا پشتیبانی مالی می شود. به همین دلیل دانلود آن به صورت رایگان و بسیار آسان قابل انجام است. بسیاری از افراد برای عبور از فیلترینگ از این برنامه استفاده می کنند در حالی که نمی دانند در پشت صحنه آن یه جریانی وجود دارد. اگر شما هم این سوال در ذهنتان ایجاد شده است که چرا دانلود برنامه سایفون رایگان است، این مطلب را مطالعه کنید.
یکی از مشکلات جدی برای کاربران اینترنت و وب فیلترینگ است. فیلترینگ سیستمی برای سانسور کردن محتوای موجود در اینترنت است که دولت ها از آن برای سانسور کردن محتوای نامناسب برای شهروندان خود استفاده می کنند. در ایران هم فیلترینگ به طور جدی کار خود را انجام و همین باعث شده برخی کاربران از آن ناراضی باشند و برای مقابله با آن اقدام به استفاده از برنامه های پروکسی یا به اصطلاح فیلترشکن نمایند.
گرچه استفاده از برنامه های فیلترشکن پیش تر هم رایج بود اما پس از فیلترینگ تلگرام به شدت رشد پیدا کرد و تقریبا تمام کاربران گوشی های موبایل در ایران از آن استفاده کردند. یکی از فیلترشکن های معروف و رایج، سایفون است که توسط بسیاری مورد استفاده قرار می گیرد.
سایفون چیست؟
سایفون یک نرم افزار رایانه ای و موبایلی است که کار آن تغییر آی پی دستگاه می باشد که کاربران از آن برای عبور از فیلترینگ و باز کردن سایت های فیلتر شده استفاده می کنند. به طور دقیق تر، سایفون یک پراکسی وب است که به طور اختصاصی برای عبور از فیلترینگ ساخته شده است. این نوع نرم افزار ها به کاربران اینترنت کمک می کنند تا از سیستمهای فیلترینگ اینترنت عبور کنند تا به این وسیله به محتواهای سانسور شده توسط دولتها دسترسی پیدا کنند.
سایفون یکی از ده ها فیلترشکن رایگان موجود در اینترنت است که برای اولین بار توسط آزمایشگاه سیتیزن در دانشگاه تورنتو طراحی شده است. نسخه اولیه این برنامه در سال ۲۰۰۶ منتشر شد اما بعد از گذشت مدتی، در سال ۲۰۰۸ شرکتی کانادایی به نام سایفون برنامه را در اختیار گرفت و آن را توسعه داد. از آن پس این برنامه پروکسی به سایفون تغییر نام پیدا کرد و با این نام در اختیار کاربران قرار گرفت.
سایفون طی سال ها فعالیت خود توانست جوایز مختلفی را کسب کرده و تعداد کاربران خود را افزایش دهد. در سال ۲۰۱۱ نسخه یک سایفون به صورت رسمی برکنار شد و نسخه جدید آن منتشر شد. در سال ۲۰۱۲، نسخه اندروید سایفون هم منتشر شد. این نرم افزار هم اکنون در سیستم عامل های ویندوز، اندروید و آیاواس قابل استفاده می باشد.
فیلترشکن سایفون توسط چه کسی پشتیبانی میشود؟
برای عبور از فیلترینگ ده ها و صدها برنامه وجود دارد که سایفون تنها یکی از آنها است. همانطور که ذکر شد پروژه سایفون در ابتدا در یکی از دانشگاه ها طراحی شد و پس از مدتی شرکت سایفون آن را خریداری نمود. اما این تمام ماجرا نیست و پس از آن نیز این شرکت با سازمان های دولتی آمریکا و انگلیس همکاری داشته است. اما در سال ۲۰۱۰ شرکت سایفون فعالیت متفاوت خود را آغاز کرد و در این راستا با وزارت خارجه آمریکا و بیبیسی همکاری شروع به همکاری کرد.
گرچه به ظاهر این برنامه توسط رادیو فردا پشتیبانی مالی می شود، اما واقعیت این است که رادیو فردا تنها یک پشتیبان مالی است که با اهداف تجاری و تبلیغاتی از سایفون همایت می کند. در حقیقت این وزارت خارجه آمریکا و بی بی سی است که از سایفون حمایت جدی می کند و باعث ایجاد رونق در آن شده است. موضوع حمایت مالی مستقیم وزارت خارجه آمریکا از سایفون را آذری جهرمی وزیر ارتباطات هم چندی پیش مطرح کرده بود.
این برنامه اکنون کاربران بسیاری دارد، اما قطعا در ابتدا این تعداد کاربر از آن استفاده نمی کردند. به نظر می رسد که ارتباط سایفون با سازمان های آمریکایی و انگلیسی و پشتیبانی مالی توسط این سازمان ها، باعث افزایش استفاده از این برنامه شده است. اما سوال این است که چرا باید سازمان های دولتی این دو کشور از برنامه سایفون حمایت کنند؟ آن هم برنامه ای که کار آن عبور از فیلترینگ کشورها می باشد!
در صورتی که با برنامه های فیلترشکن کار کرده باشید می دانید که فعالیت آنها به کمک سرورهای آن است. هرچه تعداد سرورها بیشتر باشد قطعا کیفیت و سرعت پروکسی هم افزایش پیدا می کند. بسیاری از برنامه های رایگان پروکسی تعداد محدودی سرور دارند. در حالی که سایفون سرورهای متعددی از کشورهای مختلف دارد.
چرا دانلود سایفون رایگان است؟
با یک نگاه کلی به برنامه متوجه می شوید که سایفون در بیش از ۲۰ کشور دنیا سرور دارد. اتریش، بلژیک، بلغارستان، کانادا، سوئیس، جمهوری چک، آلمان، دانمارک، اسپانیا، فرانسه، انگلستان، مجارستان، هند، ایتالیا، ژاپن، هلند، نروژ، لهستان، رومانی، سوئد، سنگاپور، اسلواکی و ایالات متحده آمریکا کشورهایی هستند که امکان انتخاب سرور آنها توسط کاربر وجود دارد. با این تعداد سرور می توان فهمید که سایفون یک فیلترشکن ساده نیست و قطعا سیستم گسترده ای دارد. حال چطور است که این برنامه با این تعداد سرور به صورت رایگان قابل استفاده است؟
این یک واقعیت است که در دنیای رایانه و اینترنت هیچ چیز به صورت رایگان ارائه نمی شود. حتی برنامه هایی که رایگان هستند نیز از شما هزینه ای دریافت می کنند! در واقع برنامه های رایگان اطلاعات شما را به عنوان هزینه از شما می گیرند. مجموع اطلاعات کاربران که به آن در اصطلاح کلان داده گفته می شود برای پروژه های تبلیغاتی، تحقیقاتی و آمارگیری بسیار مناسب است. اما به نظر می رسد هدف از فعالیت برنامه سایفون بیش از جاسوسی از کاربران، برهم زدن قوانین کشورها باشد.
سایفون یک برنامه عبور از فیلترینگ است و فیلترینگ هم بخشی از قوانین کشورها می باشد. بنابراین سایفون و به طور کلی برنامه های فیلترشکن از قوانین حکومت ها عبور می کنند. گفته شده هدف اولیه تولید سایفون، ارائه یک پروکسی اینترنتی سبک و ساده برای استفاده کاربران کشورهای دارای فیلترینگ بوده است. اما هم اکنون به ابزاری برای مقابله با قوانین کشورها تبدیل شده است. حمایت آشکار وزارت خارجه آمریکا و رسانه انگلیسی بی بی سی نشان دهنده این است که این دو کشور تلاش می کنند با حمایت از این برنامه که ماهیت آن نقض قوانین کشورها می باشد، قوانین کشورها در مورد فضای مجازی و فیلترینگ را برهم بزنند.
رونق گرفتن سایفون با فیلترینگ تلگرام
شاهد چنین ادعایی خدمت رسانی گسترده سایفون در آغاز فیلترینگ تلگرام می باشد. تلگرام در اردیبهشت سال ۹۷ فیلتر شد و در همان روزهای ابتدایی شرکت سایفون اعلام کرد که کاربران ایران در هر ساعت ۲.۲ میلیون بار سایفون استفاده می کنند. خدمت رسانی گسترده سایفون و دیگر فیلترشکن ها باعث شده کاربران ایرانی تلگرام را رها نکنند، بلکه به در جستجوی فیلترشکن باشند.
آماری در همین راستا بیانگر این است که کاربران سایفون پیش از فیلترینگ دی ماه تلگرام ۱.۵ میلیون نفر بوده در حالی که پس از فیلتر شدن تلگرام در دی ماه این آمار به ۱۳.۵ میلیون رسید. بعد از رفع فیلتر تلگرام، تعداد کاربران ایرانی سایفون به ۲.۵ میلیون نفر کاهش پیدا کرد. یعنی طی همین مدت یک میلیون نفر به کاربران ایرانی سایفون اضافه شد.
کاملا مشخص است که برنامه سایفون برای مقابله با فیلترینگ ایران و دیگر کشورهای دارای قوانین فیلترینگ است و پشتیبانی مالی دولت های آمریکا و انگلیس هم ناشی از همین موضوع است. بنابراین کاربرانی که عمدتا از VPN برای عبور از فیلترینگ تلگرام استفاده می کنند توجه داشته باشند که ممکن است علاوه بر انجام خواسته های دشمن، گرفتار جاسوسی چنین برنامه هایی شوند.
نظرات کاربران (۲)
خیلی وقته که سایفون دیگه وصل نمیشه الان فیلترشکن های بهتر از اون اومده که همه از اونا استفاده می کنن مثل setupVPN
بجای این چیزا لینک دانلود سایفو رو بزارید مردم استفاده کنن. همه چیزو فیلتر کردن مردم تو هر سایتی که میخوان بردن فیلتره اونوقت شما میگید سایفون جاسوسه. خب چکار کنیم، فیلترینگ رو جمع کنن مردم دیگه سراغ فیلترشکن نرن