کلاهبرداری اینترنتی در سایت دیوار و شیپور
دنیای وب

کلاهبرداری اینترنتی در سایت دیوار و شیپور

نویسنده: تحریریه آن‌دیجیتال

با راه اندازی سایت های خرید و فروش اجناس دست دوم فرصت مناسب برای کلاهبرداران ایجاد شده و جرایم رایانه ای و کلاهبرداری های اینترنتی نیز در بست این سایت ها افزایش پیدا کرده است. با توجه به این که این سایت ها هیچ گونه اطلاعاتی از فروشندگان دریافت نمی کنند کلاهبرداران به راحتی می توانند در آنها فعالیت غیر مجاز داشته باشند و جیب مردم را خالی کنند. با توجه به پیشرفت روز افزون تکنولوژی و فضای مجازی جرایم این بخش نیز افزایش پیدا کرده است.

در گذشته خرید و فروش اجناس دست دوم رونق زیادی نداشت و آن مقدار کم هم در سمساری ها انجام می شد. اما با راه اندازی که سایت های خرید و فروش اجناس دست دوم همچون دیوار و شیپور این موضوع مورد توجه قرار گرفت و استقبال عمومی از خرید و فروش اجناس دست دو بیشتر شد به طوری که تقریبا تمام ایرانی ها با این دو سایت آشنا شده اند و حداقل یک بار از آن استفاده کرده اند. برخی نیز استفاده از شیپور و دیوار تبدیل به کار آنها شده و از این فضا برای رونق کسب و کار خود استفاده کرده اند.

دیوار و شیپور، فضای مناسبی برای کسب و کار

در حال حاضر روزانه حجم زیادی معامله در این وب سایت ها اتفاق می افتد و مبالغ زیادی بین افراد رد و بدل می شود. همین موضوع باعث شده فضای مناسبی برای خرید و فروش و معامله بین افراد بوجود آید که هم برای برخی درآمد زایی داشته باشد و هم برای برخی دیگر باعث معامله اجناس دست دوم آنها شود. این موارد جزء ویژگی های مثبت این سایت های می باشند که تا قبل از راه اندازی آنها وجود نداشت و این نیاز بدون پاسخ مانده بود.

اما در کنار این ویژگی های مثبت ویژگی های منفی نیز برای این نوع سایت ها وجود دارد. در بین انبوه معاملات سالم و قانونی در این سایت ها برخی معاملات نیز غیرقانونی بوده و کلاهبرداری می باشد. افراد کلاهبردار و سودجو با ورود به این فضا کاسبی خود را رشد داده اند و در فضای سایت های دیوار و شیپور به کلاهبرداری مشغول شده اند. تعداد این کلاهبرداران نیز کم نیست و همین باعث شده تعداد کلاهبرداری ها افزایش یابد و در نهایت پای پلیس فضای مجازی (فتا) و پلیس آگاهی به این موضوع باز شود. در ادامه نظر مسئولین پلیس فتا را ذکر خواهیم کرد.

کلاهبرداری اینترنتی

یکی از مسئولین پلیس فتا در مورد این سایت ها چنین اظهار می کند: با توجه به این که خرید و فروش در سایت های دیوار و شیپور بسیار آسان می باشد؛ لذا کلاهبرداری در آن نیز آسان خواهد بود. بنابراین افراد شیاد و سودجو از این فضا برای رسیدن به مقاصد سودجویانه خود استفاده می کنند. با توجه به کلاهبرداری های رخ داده و این سایت ها نمونه هایی را بیان می کنیم.

فروش اجناس سرقتی در شیپور و دیوار

یک نمونه سارقان هستند که به راحتی می توانند کالاهای سرقتی خود را در این سایت ها به فروش برسانند. به عنوان مثال سارقی قصد دارد موتور سرقتی را در این سایت بفروش برساند. تصویری از آن را در سایت قرار می دهد و قیمت پایینی نیز برای آن اعلام می کند. با توجه به قیمت پایین کالا خریداران ترقیب می شوند آن را بخرند. بدون این که توجه داشته باشند که این موتور سیکلت دزدی می باشد و قیمت پایین آن علتی دارد. سارق نیز برای جلب مشتری و سودجویی خود به مشتری ها اعلام می کند که مبلغی به عنوان بیعانه پرداخت کنند. مشتری ها هم که می خواهند موتور ارزان از دستشان نرود اقدام به پرداخت بیعانه می کنند. در حالی که خبر ندارند جنس سرقتی است. برخی کلاهبرداران کالا را به چند نفر به همین صورت می فروشند و از چند نفر بیعانه دریافت می کنند. برخی نیز پس از دریافت پول دیگر پاسخ تلفن خریدار را نمی دهند.

انتشار آگهی های خلاف اخلاق

نمونه دیگر از تخلفات رخ داده در این سایت ها علاوه بر فروش کالاهای دزدی، فروش کارت ملی می باشد. همچنین برخی نیز آگهی های غیراخلاقی و بی شرمانه در این سایت ها منتشر کرده اند که یکی از آنها راننده کامیونی بود که برای سفرهای خود خواستار استخدام یک خانم شده بود! همچنین تعداد زیادی آگهی در خصوص نگهداری و حمایت از زنان بیوه و بی سرپرست در این سایت های منتشر شده بود که صاحبان آنها به دنبال رسیدن به مقاصد غیراخلاقی خود بوده اند. این موارد و بسیاری دیگر ناشی از بی توجهی و عدم نظارت مسئولین این دو سایت نسبت به تخلفات موجود در بستر آنها می باشد.

جرایم سایبری

با توجه به موارد مذکور این انتظار وجود دارد که مدیران این سایت ها هرچه سریع تر مشکلات موجود را حل کرده و فضای بوجود آمده برای کلاهبرداری سودجویان را از بین ببرند و توجه بیشتری روی محتوای آگهی های منتشر شده داشته باشند تا نکات منفی این دو سایت محبوب و پر رونق باعث نشود نکات مثبت آن نیز از بین برود و باعث تعطیلی آنها شود. کاربرانی هم که قصد معامله در این سایت ها را دارند حتما قبل از پرداخت هزینه از سلامت کالا و قانونی بودن آن مطلع شوند و پس از دریافت کالا هزینه را پرداخت نمایند.

به این مطلب امتیاز دهید

مطالب مرتبط

نظرات کاربران (۰)