معرفی بهترین هاست‌های رایگان ایرانی و خارجی
دنیای وب

معرفی بهترین هاست‌های رایگان ایرانی و خارجی

نویسنده: تحریریه آن‌دیجیتال

شرکت های میزبانی وب یا همان هاستینگ ها پلن های میزبانی مختلفی را ارائه می کنند که برای راه اندازی سایت یا سرویس آنلاین می توان با پرداخت هزینه یکی از آن پلن ها را خریداری کرد. قیمت پلن های میزبانی در برخی موارد هزینه زیادی را برای مشتری ایجاد می کند که ممکن است برای او صرفه اقتصادی نداشته باشد. به همین دلیل برخی شرکت های هاستینگ داخلی و خارجی سرویس های رایگانی را راه اندازی کرده اند تا به وسیله آن کاربران بتوانند هاست رایگان دریافت کنند. هاست های رایگان ایرانی و خارجی متعددی وجود دارد که خدمات خوب و رایگانی را ارائه می کنند. ما این مطلب را تهیه کردیم تا شما را بیشتر با این هاستینگ های رایگان آشنا کنیم.

در عصر حاضر دنیای اینترنت بسیار گسترش یافته است و میلیون ها وب سایت در اینترنت وجود دارد که میلیاردها کاربران روزانه از آنها استفاده می کنند. این سایت ها برای فعالیت نیاز دارند که به صورت دائم با اینترنت در ارتباط باشند تا کاربران بتوانند آنها را مشاهده نمایند. هر یک از این سایت ها از یک میزبان وب (هاست) استفاده می کنند تا بتوانند خدمات خود را به صورت آنلاین به مشتریان ارائه کنند. طبیعتا استفاده از خدمات شرکت های هاستینگ و دریافت هاست از آنها برای مالکان سایت ها هزینه در پی خواهد داشت. این هزینه گاها بسیار زیاد می شود و ممکن است برای مالک سایت صرفه اقتصادی نداشته باشد. همین باعث می شود برخی از سایت ها به دلیل کمبود بودجه غیرفعال شده و از روی اینترنت حذف شوند. 

برخی از شرکتهای هاستینگ برای حل این مشکل دست به کار شدند و خدمات رایگان هاستینگ یا همان هاست رایگان را اندازی نمودند. با راه اندازی این سرویس دیگر کاربران می توانند به صورت رایگان هاست با فضایی مشخص دریافت کنند و سایت خود را به صورت رایگان راه اندازی نمایند. در این صورت دیگر هیچ وب سایتی به دلیل هزینه بالای هاست و کمبود بودجه غیرفعال نخواهد شد. در ادامه بیشتر در این خصوص توضیح خواهیم داد.

هاست رایگان چه مزایا و معایبی دارد؟

همانطور که پیش تر ذکر شد شما برای راه اندازی وب سایت یا هر سرویس آنلاینی نیاز به هاست و فضای ذخیره سازی دارد. برای داشتن یک هاست می توان از شرکت های میزبانی وب یا همان هاستینگ ها یک هاست خوب خریداری کرد که این برای شما هزینه در پی خواهد داشت. کاربران تازه وارد و وبلاگ نویسان و به طور کلی کسانی که تمایل به صرف هزینه زیاد برای وب سایت خود ندارند عملا نمی توانند برای خود هاست خریداری کنند. اما فعالیت آنها در اینترنت متوقف نخواهد شد چراکه هاست های رایگان می توانند مشکل آنها را حل کنند.

- رایگان است
ویژگی اصلی هاست های رایگان در رایگان بودن آنهاست. با توجه به این که همه فعالان اینترنت نمی توانند برای راه اندازی سایت خود هزینه صرف کنند، هاست رایگان می تواند تا حد زیادی به آنها کمک کند. این دسته از افراد به راحتی می توانند هاست رایگان دریافت کنند و وب سایت خود را در آن بارگذاری نمایند؛ بدون این که هیچ هزینه ای بابت فضای ذخیره سازی خود پرداخت نمایند. این یک مزینه عمده هاست های رایگان نسبت به هاست های پولی است.

- امکاناتش محدود است
گرچه هاست های رایگان بدون هزینه هستند و به اما لزوما تمام امکانات هاست های پولی را ارائه نمی دهند. معمولا هاست رایگان محدودیت هایی در ارائه امکانات از جمله فضای ذخیره سایز، پهنای باند، نسخه php و زبانهای دیگر، بک‌آپ گیری، گواهینامه SSL، ساخت زیردامنه (ساب دامین) و ... دارد که در برابر هاست های پولی یک عیب به حساب می آید. این محدودیت ها در هر هاست رایگانی متفاوت است و ممکن است هر هاستی محدودیت های خود را داشته باشد.

- امنیت و پشتیبانی پایینی دارد
دیگر ضعف رایج در هاستینگ های رایگان امنیت پایین آن است. هاستینگ های رایگان در ازای خدمات خود هزینه ای دریافت نمی کنند و در عوض ضمانتی هم در قبال حفاظت از داده های کاربران و امنیت سامانه خود ندارند. همچنین در صورت بروز مشکل پشتیبانی آنها بسیار ضعیف است که این هم ناشی از رایگان بودن آن است. در حالی که هاست های پولی چنین نیستند. 

فهرست هاست های رایگان ایرانی

حال که با هاست رایگان و مزایا و معایب آن آشنا شدید بهتر است چند مورد از آنها را به شما معرفی کنیم. به طور کلی تعداد زیادی هاست رایگان ایرانی و خارجی وجود دارد که ما بهترین و معروف ترین آنها را به شما معرفی خواهیم کرد. ابتدا مشهورترین هاست های رایگان ایرانی را معرفی می کنیم و سپس سراغ نمونه های خارجی آن خواهیم رفت. 

۱- هاست گیگفا (Gigfa)

سایت گیگفا (gigfa.com) یکی از معروف ترین شرکت های هاستینگ است که از گذشته سرویس های ذخیره سازی رایگان آن شهرت فراوانی داشت. فعالیت گیگفا در حوزه هاست رایگان به سال ۱۳۸۶ باز می گردد و از آن زمان است که این هاستینگ در کنار پلن های پولی هاست، هاست رایگان هم ارائه می کند. هاستینگ لینوکسی گیگفا به شما اجازه می دهد بدون صرف هزینه و به صورت کاملا رایگان برای خود فضای ذخیره سازی دریافت کرده و پس از اتصال دامنه به آن، وب سایت خود را راه اندازی کنند. پلن رایگان گیگفا به شما ۵.۵ گیگابایت فضای رایگان برای ذخیره سازی محتوای آنلاین ارائه می کند که می توانید برای آن ۵۰ دیتابیس (بانک اطلاعات) ایجاد کنید. 

در عین حال این پلن رایگان ۲۰۰ گیگابایت ترافیک رایگان هم دارد که برای وب سایت های کوچک و شخصی کافیست. در صورتی که تعداد بیشتری دامنه برای سایت خود داشته باشید با استفاده از گیگفا می توانید تا ۵۰ دامنه را به آن متصل کنید. برای مدیریت هاست خود هم کنترل‌پنل cPanel در اختیار شما قرار خواهد گرفت. سابقه فعالیتی طولانی گیگفا هاست باعث شده بسیاری از کاربران تازه وارد به حوزه اینترنت و وب بتوانند به سادگی و بدون صرف هزینه سایت خود را را اندازی کنند. طی این سال ها بسیاری از استارتاپ‌های کوچک و وبسایت‌های شخصی از گیگفا استفاده کرده اند. 

۲- هاست XZN

سایت ایکس زد ان (xzn.ir) دیگر سایت ارائه دهنده هاست رایگان است که این هم شهرت زیادی در ارائه هاست های رایگان لینوکسی دارد. هاستینگ XZN از سال ۱۳۹۰ و با شعار «هر ایرانی یک سایت» کار ارائه هاست رایگان را آغاز کرد و طی این مدت توانست به بسیاری از کاربران ایرانی هاست رایگان ارائه کند. هاست های رایگان XZN فضای ذخیره سازی یک گیگابایتی را در اختیار شما قرار می دهد که با استفاده از آن می توان هر نوع سایت شخصی را با استفاده از سامانه های مدیریت محتوا (وردپرس، جوملا و ...) راه اندازی کرد. در عین حال می توانید برای سایت خود یک دیتابیس و یک دامنه هم داشته باشید و در صورت لزوم یک ساب دامین هم ایجاد نمایید.

سایت XZN پهنای باند ۱۰۰ گیگابایتی در اختیار شما قرار می دهد که این مقدار برای یک سایت پربازدید کافی است. اگر تمایل به نصب SSL برای سایت خود داشته باشید هم محدودیتی وجود ندارد. با این هاست رایگان می توانید روزانه حداکثر ۵۰ هزار بازدید داشته باشید که مقدار بسیار زیادی است. در کنار این می توانید نسخه php را تغییر دهید و آن را متناسب با نیاز خود تنظیم نمایید.

۳- هاست سی پنل ایران (Cpanel)

هاستینگ سی پنل ایران (cpanel.ir) پلن های خود را که دارای ۱۰۰ مگابایت فضای ذخیره سازی است به صورت رایگان ارائه می کند. هاست رایگان Cpanel به شما اجازه می دهد تا سقف ۱۰۰۰ مگابایت ترافیک در ماه مصرف کنید. در صورتی که نیاز به افزایش حجم هاست یا ترافیک مصرفی را داشته باشید می توانید پلن رایگان خود را به پلن های پولی ارتقاء دهید. در این هاست رایگان امکان ساخت یک دیتابیس MySQL و دو ساب دامین هم وجود دارد. هاست سی پنل ایران به هاست رایگان شما یک ایمیل اختصاصی می دهد و برای مدیریت هاست خود آخرین نسخه سی پنل را در اختیارتان قرار می دهد.

با استفاده از این هاست رایگان می توانید سایت های وردپرس، جوملا و … را در آن راه اندازی کنید و به صورت رایگان در اینترنت فعالیت داشته باشید. پلن های رایگان سی پنل ایران تفاوتی با پلن های پولی ندارد و در آن هیچ تبلیغاتی نمایش داده نمی شود. اگر به تازگی قصد دارید وارد اینترنت شوید و وب سایت اختصاصی خود را داشته باشید می توانید از این هاست رایگان استفاده کنید و در صورت رونق گرفتن فعالیت شما و در صورت نیاز پلن خود را ارتقاء دهید.

فهرست هاست های رایگان خارجی

در کنار هاست رایگان ایرانی نمونه های خارجی هم وجود دارد که به کاربران خارجی از سراسر دنیا خدمت رسانی می کنند. ما در این مطلب قصد داریم هر دو نوع هاست رایگان را معرفی کنیم. به همین جهت پس از این که نمونه های ایرانی این نوع هاست را معرفی کردیم حالا نمونه های خارجی آن را به شما معرفی می کنیم. در ادامه فهرست هاست های رایگان خارجی معرفی شده است.

۱- هاست رایگان 000webhost
به آدرس 000webhost.com که ۱.۵ گیگابایت فضای ذخیره سازی ارائه می کند.

۲- هاست رایگان Free Hosting
به آدرس freehosting.com که ۱۰ گیگابایت فضای ذخیره سازی ارائه می کند.

۳- هاست Freehostia
به آدرس freehostia.com که ۲۵۰ مگابایت فضای ذخیره سازی ارائه می کند.

۴- هاست Byte host
به آدرس byet.host که فضای ذخیره سازی نامحدود ارائه می کند.

در این مطلب مشهور ترین سایت های ارائه دهنده هاست رایگان معرفی شدند. در پایان لازم به ذکر است که استفاده از هاست رایگان تنها برای پروژه های موقت و غیرضروری مفید است که بدون صرف هزینه می توان سایت را راه اندازی کرد. اما در صورتی که پروژه یا سایت شما دائمی است و برای شما اهمیت دارد بهتر است از هاست رایگان استفاده نکنید و از هاستینگ های معتبر سرویس خریداری کنید. چراکه هاست های رایگان به جهت رایگان بودن تعهدی در ارائه خدمات باکیفیت و حفاظت از اطلاعات شما ندارند.

برترین شرکت های هاستینگ ایرانی

همچون هاست های رایگان هاست های پولی هم وجود دارد. شرکت های هاستینگ عموما به صورت پولی کار می کنند و در عوض آن خدمات با کیفیت به مشتریان ارائه می نمایند. در این برخی شرکت ها کیفیت خدمات بالاتری نسبت به دیگر شرکت ها دارند که ما آنها را شناسایی کرده و به عنوان بهترین شرکت های ایرانی هاستینگ معرفی کرده ایم. این شرکت ها بر اساس کیفیت ارائه خدمات، مزایای هاستینگ و معایب آن رتبه بندی شده اند. 

  • ایران سرور
  • هاست نگار
  • نت افراز
  • میزبان فا
  • وب رمز
  • سرور پارس
  • برتینا
  • پارس پک
  • میهن وب هاست
  • سون هاست

مشاهده کردید که چه تعداد هاست رایگان خارجی و ایرانی وجود دارد. بنابراین از این پس دیگر می دانید که از کدام سایت ها می توانید هاست رایگان دریافت کنید. در صورتی که نظری در این خصوص دارید و یا این که هاست رایگان دیگری را سراغ دارید که در اینجا به آن اشاره نشده است حتما آن را از طریق بخش نظرات به ما اعلام کنید.

به این مطلب امتیاز دهید

مطالب مرتبط

نظرات کاربران (۱)

حسین نامی

هاست رایگان همه از xzn استفاده می کنن اما خیلی خوب نیست. برای تازه کار ها خوبه اما اگر بخواید روش سایت بزارید که بقیه ببیند خوب نیست. من قبلا ازش استفاده کردم اصلا امنیت نداره. طرف راحت وارد هاست شما میشه و فایل ها رو تغییر میده. سایت خودم رو چند بار هک کردن که آخر سر متوجه شدم که هاستینگش امنیت نداره

۴ سال پیش