بسیاری از کاربران برای دور زدن فیلترینگ از برنامه های فیلترشکن و VPN استفاده می کنند. در حالی اکنون مشخص شده برخی از این برنامه های VPN در حقیقت بدافزاری ساخته شده توسط هکرها هستند که در قالب فیلترشکن به کاربران عرضه می شود تا اطلاعات خصوصی آنها را سرقت نماید.
در سال های اخیر تهدیدهای امنیتی مختلفی متوجه کاربران اینترنت بوده است که بدافزار، باجافزار و حملات DDOS نمونه ای از این تهدیدها می باشد. اما اکنون با توجه به مقبولیت اپلیکیشن های VPN و رقبت کاربران به استفاده از این نوع برنامه ها، هکرها تهدید جدیدی را برای کاربران اینترنت ایجاد کرده اند. این تهدید جدید نوعی بدافزار است که در قالب یک اپلیکیشن VPN برای موبایل عرضه شده است و در ظاهر عبور از فیلترینگ را برای کاربران به ارمغان می آورد اما در باطن از گوشی آنها جاسوسی کرده و اطلاعات خصوصی آنها را سرقت می کند.
در خصوص این بدافزار جاسوسی گزارشی در وب سایت trustedreviews منتشر شده است که نشان می دهد محققان فعال در حوزه امنیت اینترنت طی تحقیقات خود دریافته اند که یک بدافزار با ظاهر برنامه VPN از کاربران موبایل جاسوسی می کند. این تروجان موبایلی به نام NordVPN به ظاهر یک اپلیکیشن فیلترشکن مخصوص موبایل است که آی پی کاربران را تغییر می دهد اما در پشت صحنه به اطلاعات گوشی کاربران دسترسی داشته و آنها را سرقت کرده است.
بدافزار جاسوسی در پوشش VPN
کارشناسان امنیتی طی تحقیقات خود متوجه شده اند که برنامه مورد بحث پس از دانلود و نصب توسط کاربران، به طور خودکار و بدون اجازه کاربر، راه ورود هکرها به گوشی کاربر و حریم خصوصی وی را باز می کند. کارایی اصلی این برنامه برداشت اطلاعات موجود در گوشی کاربر می باشد به طوری که پس از هر بار استفاده از اپلیکیشن، برخی از اطلاعات کاربر جمع آوری شده و در اختیار هکرها قرار می گیرد.
متخصصین به کاربران این برنامه موبایلی و کسانی که حتی این اپلیکیشن را روی گوشی خود نصب کرده اند، هشدار داده اند که سریعا آن را حذف کنند تا اطلاعات شخصی آنها بیش از این در اختیار هکرها قرار نگیرد. این تنها یکی از هزاران اپلیکیشن جاسوسی است که کاربران بدون آگاهی دقیق از ماهیت اصلی آن، برنامه را روی گوشی خود نصب می کنند.
هر روز گزارشهای متعددی در مورد حملات سایبری و هک شدن اطلاعات کاربران به گوشی می رسد که این مورد هم یکی از آنها می باشد. اما چیزی که مهم است حریم خصوصی و اطلاعات شخصی کاربران است که به وسیله این برنامه ها به سرقت رفته و فاش می شود. مارکت های اپلیکیشن های موبایلی نظیر گوگل پلی و اپ استور مسئولیت سنگینی در این مورد دارند که البته این مسئولیت را به خوبی انجام نمی دهد. چراکه تاکنون صدها یا هزاران مورد بدافزار در این فروشگاه ها مخصوصا فروشگاه گوگل شناسایی شده است که مجموعا میلیونها کاربر را قربانی خود کرده است.
در چنین وضعیتی که هر روز خبری در مورد هک شدن سرویس های غولهیا تکنولوژی به گوش می رسد، به نظر می رسد اعتماد به امنیت این شرکت های بزرگ برای کاربران نه تنها مفید نیست، بلکه مضر نیز می باشد. مجموعه هایی نظیر گوگل پلی استور که مرجع انتشار اپلیکیشن ها می باشند با اعتماد کاربران به گوگل رشد کرده اند و کاربران به اعتبار گوگل است که از فروشگاه آن اپلیکشین دانلود می کنند.
در حالی که اکنون شاهد فعالیت بدافزارها در این مجموعه می باشیم. این بدافزارها از اعتماد کاربران به گوگل پلی سوء استفاده کرده و به گوشی کاربران نفوذ می کنند. کاربران اینترنت، رایانه و گوشی های هوشمند خود باید دقت کافی را داشته باشند تا قربانی چنین بدافزارهایی نشوند.
منبع: خبرگزاری ایسنا
نظرات کاربران (۰)