یکی از پیام رسان های ساخته شده توسط جوانان ایرانی، پیام رسان ایتا می باشد که به همت پژوهشگران دانشگاه قم ساخته شده و با استفاده از دیتاسنترهای داخلی امنیت بسیار بالایی را برای کاربران به ارمغان آورده است. این اپلیکیشن پیام رسان گرچه امنیت بالایی دارد اما اکنون سهم کمی از بازار پیام رسان های کشور را در اختیار خود دارد.
سال گذشته و با فیلتر شدن تلگرام، فرصت برای توسعه دهندگان ایرانی فراهم شد تا اپلیکیشن پیام رسان های ایرانی را وارد بازار کنند. این فرصت در زمان کوتاهی به عمل تبدیل شد و کاربران تلگرام با شش پیام رسان ایرانی مواجه شدند که یکی از آنها پیام رسان ایتا بود. این پیام رسان های داخلی اگرچه در ابتدا برخی قابلیت های تلگرام را نداشتند اما در عین حال ویژگی های خوبی نیز در خود داشتند که یکی از آنها امنیت بسیار بالا در پیام رسان ایتا می باشد. ایتا گرچه نسخه کپی شده تلگرام می باشد از جمله مواردی است که امنیت بسیار بالایی را برای کاربران فراهم کرده است.
شرکت دانشبنیان «یاوران تمدن امروز» مجری سایت اپلیکیشن ایتا می باشد که در زمان فیلترینگ تلگرام کار خود را جهت ساخت اپلیکیشن آغاز کرد و با تمرکز بر توان داخل و استفاده از تکنولوژی های روز اقدام به ساخت پیام رسان داخلی کرد. این شرکت با الگوگیری از تلگرام، تمام ویژگیهای آن را در برنامه خود پیاده سازی کرد و پس از ساخت اپلیکیشن آن را در دیتاسنترهای داخلی ارائه داد تا امنیت بالایی را برای کاربران خود فراهم کند.
شرکت یاوران تمدن امروز در سال ۱۳۸۶ توسط جمعی از مهندسان جوان شروع به کار کرد و به عضویت مرکز رشد دانشگاه قم درآمد و با دانش فنی خود و کارآفرینی در مدت کوتاهی توانست امتیاز لازم را کسب کرده و به عنوان نخستین شرکت رشدیافته مرکز رشد دانشگاه قم انتخاب شود. این شرکت فناورانه در ابتدا نرمافزارهای پیامک انبوه را تولید کرد و توانست از این طریق عنوان برترین نرم افزارهای مطرح استان را نیز دریافت نماید.
پس از ورود پیام رسان ها و مطرح شدن بحث پیام رسان داخلی، این شرکت در مدتی کوتاه اقدام به ساخت پیام رسان داخلی کرد که این موضوع را با استفاده از نرمافزار تلگرام انجام داد. برخی ایتا را کپی برداری شده از تلگرام می دانند و تصور می کنند که این از روی ناتوانی جوانان ایرانی است در حالی که الگوگیری از تلگرام از این جهت انجام شد که کاربران ایرانی علاقه زیادی به تلگرام داشته و چند سال از آن استفاده کرده بودند. بنابراین این شباهت را ایجاد کردند تا کاربران تلگرام به راحتی از ایتا استفاده کنند. ایتا اکنون یکی از پرمخاطبترین پیام رسان های ایرانی می باشد.
قابلیت های مختلف پیام رسان ایرانی ایتا
نرمافزار ایتا قابلیتهای جالب و منحصر بهفردی دارد که باعث شده کاربران زیادی روی به استفاده از آن بیاورند. پخش صدا با سرعت دو برابر، امکان جستوجوی سراسری که حتی در تلگرام نیز وجود ندارد و اختصاصی ایتا می باشد، پشتیبانی آنلاین و پاسخگو، سفارشیسازی زمینه و تم، نمایش هشتگهای برتر، رفتن به اولین پیام کانال، ویدئو معلق، علامت گذاری مطلب به خوانده شده و خوانده نشده در نسخه دسکتاپ و قابلیت برخورد با مزاحمها برخی از قابلیتهای کاربردی ایتا میباشد که هنگام استفاده از پیام رسان وقت شما را هدر نداده و باعث جلب رضایت می شود.
محسن غفاری مدیر پیام رسان ایتا در آئین تقدیر از این پیام رسان در مورد وضعیت این پیام رسان گفت: «هم اکنون پیام رسان ایتا ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار نصب دارد که از این میان یک میلیون و صد هزار کاربر فعال می باشند. این تعداد کاربر روزانه مطالب منتشر شده در ایتا را ۳۴ میلیون بار بازدید می کنند.»
ایتا در سرورهای داخلی نصب شده است
غفاری در مورد ساختار ایتا گفت: «ما با استفاده از مهندسی معکوس تلگرام توانستیم اولین پیام رسان ایرانی باشیم که ترندینگ و هشتگ را داشته باشد. علاوه بر این قابلیت جستجوی پیشرفتهای نظیر گوگل نیز در ایتا جای گرفته است که با استفاده از آن می توان جستجوی محتوای متنی، تصویری و ویدئویی را در تمام کانالها انجام داد. فناوری یک پیام رسان High Tech که در اختیار کشورهای غربی قرار داشت اکنون با تلاش مهندسان ایرانی در اختیار ما قرار گرفته است و برای رفع موانع و مشکلات تلاش جمعی لازم است.»
وی در ادامه سخنان خود گفت: «بخش سخت افزاری پیام رسان، دیتاسنترهای بزرگی مورد نیاز است که این مورد در پیام رسان های داخلی محقق نشده است و این برنامه ها از دیتاسنترهای مناسب برای این موضوع استفاده نمی کنند. وضعیت فعلی این حوزه مه آلود و مبهم است. قرار بود ۵ میلیارد تومان وام به پیام رسان داخلی ارائه شود که ما قبول نکردیم؛ چراکه پیام رسان داخلی ۵۰ میلیارد تومان سخت افزار احتیاج دارد و ۵ میلیارد به هیچ عنوان کفاف کار را نمی دهد. امکاناتی که دولت در اختیار ما قرار داد پهنای باند بود که توسط وزارت ارتباطات و به تدریج به ما ارائه شد. همچنین این وزارتخانه ۱۰ سرور به ما ارائه داد که ما نیز ۲۰ سرور قدیمی از مرکز فناوری اطلاعات قم در دیتا سنتر امین دریافت کردیم.
غفاری در مورد درآمدزایی پیام رسان ها نیز صحبت کرد و افزود: «ما در حال حاضر ۱۸ کارمند داریم که مدیریت و پشتیبانی این پیام رسان را در اختیار دارند. ما از هر طریقی درآمد کسب کنیم هزینه این کار میکنیم؛ چراکه ایتا درآمدی ندارد. به طور کلی پیام رسان ها پس از ۲ سال فعالیت رشد کرده و به سوددهی می رسند، در حالی که ما تنها یک سال فعالیت کرده ایم و آن هم با سختی های بسیار مسیر گذشته است.»
منبع: خبرگزاری دانشجو و مهر
نظرات کاربران (۰)