پلیس فتا: کاربران چت روم ها مراقب شیادان باشند!
دنیای وب

پلیس فتا: کاربران چت روم ها مراقب شیادان باشند!

نویسنده: تحریریه آن‌دیجیتال

چت روم یکی از محل های ارتباط افراد در فضای مجازی می باشد که در این فضا کاربران از هویت یکدیگر آگاهی نداشته و بی اطلاع از وضعیت طرف مقابل با او ارتباط می گیرند. این برقراری ارتباط در چت روم بعضا باعث بوجود آمدن مشکلاتی می شود که پلیس فتا برای جلوگیری از آن کاربران را به رعایت نکاتی توصیه کرده است.

با توجه به مشکلات فراوان بوجود آمده برای کاربران چت روم ها سرهنگ اصغر باقریان رئیس پلیس فتا غرب تهران کاربران فضای مجازی و چت روم ها را به رعایت نکات ایمنی در این خصوص توصیه کرده است و از آنها خواسته تا حد امکان با آگاهی و داشتن اطلاعات کافی وارد چت روم‌ها شوند. زیرا هویت مجهول کاربران در چت روم ها باعث می شود فرصت سودجویی برای برخی افراد فراهم باشد.

ایشان در ادامه اضافه کردند: چت روم محیطی مجازی است کاربران در آن به صورت مجازی با یکدیگر تبادل نظر کرده و به گفتگو می پردازند. گرچه هدف کلی چت همین است اما بعضا افرادی با اهداف دیگری نیز وارد چت روم می شوند که در میان آنها کلاهبرداران و شیادان بیشتر به چشم می آیند. این افراد نام‌ و اطلاعات نادرست که معمولا برای کاربران دیگر جذاب است وارد چت روم شده و با سایر کاربران ارتباط بر قرار می کنند. پس از ارتباط گرفتن، با روش های مختلف برای طرف مقابل دام می‌گسترند.

رئیس پلیس فتا غرب تهران کاربران فضای مجازی و چت روم ها گفت: یکی از پدیده های جدید و در حال رشد در فضای مجازی زوج‌یابی اینترنتی است که جوانان نیز تا حدودی به سمت آن گرایش پیدا کرده اند. در این روش جوانان جهت پیدا کردن همسر آینده خود وارد چت روم و گروه های تلگرامی می شوند. پیدا کردن مورد ابتدای کار است و پس از آن به صورت مجازی در مورد این موضوع با طرف مقابل به گفتگوی اینترنتی می پردازند.

این موضوع برای سودجویان فرصت مناسبی است تا از این رفتار رایج بوجود آمده در فضای مجازی (همسریابی آنلاین) استفاده کرده و دست به شیادی بزنند. به این صورت که خود را با هویت دیگر و جنس مخالف معرفی می کنند و برای ازدواج با فرد به صحبت می نشینند. بعضی موارد در همین گفتگوها اطلاعات و تصاویر خصوصی کاربران را بدست آورده و از آنها اخاذی می کنند.

کلاهبرداری در چت روم ها

این افراد سودجو از روشهای مختلفی جهت کلاهبرداری و شیادی استفاده می کنند و با توجه به اینکه عمده کاربران چت‌روم ها افراد ناآشنا به واقعیت‌های اجتماعی بوده و بعضا دارای مشکلات خانوادگی و اجتماعی هستند به راحتی توسط این سودجویان مورد سوء استفاده قرار می گیرند.

این مقام انتظامی ادامه داد: استفاده بیش از اندازه از فضایم جازی و چت‌های اینترنتی باعث می شود کاربر دچار اختلالات روانی شده و منجر به فاصله گرفتن وی از اجتماع شود. البته این موضوع در درازمدت پدیدار می شود اما تاثیرات روحی و روانی آن به شدت فرد را افسرده کرده و و باعث بروز اختلالات روانی در وی می شود.

سرهنگ باقریان در پایان گفت: برای بهره مندی بهتر از چت روم ها و گروه های فضای مجازی باید یکسری نکاتی را مورد توجه قرار داده و به آنها توجه کنید تا مضرات این فضا برای شما کاهش پیدا کند. برخی از این موارد به شرح زیر می باشد.

  • به اندازه نیاز از چت استفاده کنید.
  • رمز ایمیل و اطلاعات اکانت های خود را به کسی چت نکنید
  • فریب عبارات و جملات فریبنده افراد را نخورید؛ زیرا ممکن است دروغ باشد.
  • به هیچ عنوان در چت روم به دنبال همسریابی نباشید.
  • در این فضا هرگز به کسانی که نمی شناسید اطلاعات ندهید.
  • در چتهایتان از عبارات زشت و نامناسب استفاده نکنید.

در پایان لازم به ذکر است که بسیاری از کاربران در ابتدا نسبت به این موارد و سوء استفاده های مجازی توجهی نداشته و به علت همین بی توجهی ها دچار آن شده اند. بنابراین بهتر است پیش از ایجاد مشکل و گرفتاری به این نکات توجه کنید تا در دام شیادان مجازی قرار نگیرید.

منبع: سایت پلیس فتا

به این مطلب امتیاز دهید

مطالب مرتبط

نظرات کاربران (۰)