بسیاری از کاربران اندروید از کندی و کاهش سرعت گوشی هوشمند خود ناراضی هستند و به دنبال روشی جهت رفع این کندی هستند تا به این وسیله بتوانند سرعت گوشی اندروید خود را افزایش دهند. در ادامه ما قصد داریم با معرفی راهکارهای مختلف و در عین حال کاربردی موجبات افزایش سرعت دستگاه اندروید شما را فراهم کنیم. با ما همراه باشید.
از جمله مشکلات گوشی های هوشمند اندرودی که کاربران از آن گله دارند کندی و کاهش سرعت دستگاه می باشد. متخصصین موبایل به این اتفاق اصطلاحا لگ (Lag) زدن می گویند که هنگام اجرای برنامه ها رخ می دهد. متخصصین موبایل و گوشی های هوشمند علل مختلفی برای این مشکل بیان کرده اند. اما فارق از علت این مشکل برای کاربران گوشی ها حل مشکل مطرح است.
حل مشکل کندی دستگاه اندرویدی خواسته تمام کاربران موبایل است. به همین دلیل کارشناسان فعال در حوزه گوشی های هوشمند و فناوری اطلاعات مجموعه اقداماتی را جهت جلوگیری از کاهش سرعت سیستم عامل اندروید و حل مشکل کندی گوشی معرفی کرده اند که در ادامه به طور کلی برخی از آنها را ذکر خواهیم کرد.
۱- ۳۰ درصد حافظه داخلی گوشی را خالی نگه دارید
پر بودن حافظه داخلی گوشی یکی از دلایل اصلی کندی سرعت دستگاه می باشد. یکی از دلایل اصلی که باعث ایجاد مشکل در سیستم عامل های مختلف می شود کمبود حافظه سیستم است که در گوشی های اندرویدی نیز این مشکل با کمبود حافظه داخلی ایجاد می شود. پربودن حافظه داخلی گوشی باعث می شود سیستم عامل اندروید به اندازه کافی فضا برای انجام عملیات های سیستمی نداشته باشد و همین باعث کندی دستگاه می شود.
باید توجه داشته باشید که همیشه حداقل یکسوم حافظه داخلی گوشی اندرویدی خالی باشد. هر زمانی هم که فضای داخلی گوشی کاهش پیدا کرد فایل های اضافی را حذف کنید تا فضای خالی مورد نیاز فراهم شود. بنابراین نکته اول این است که از پرشدن بیش از حد گوشی خودداری نمایید.
کارشناسان این حوزه جهت حل مشکلات مختلف گوشیهای هوشمند خالی کردن کردن اطلاعات شخصی گوشی را پیشنهاد داده اند. بنابراین برای خالی کردن حافظه گوشی لازم است اطلاعاتی نظیر ویدیوها و تصاویر ذخیره شده در حافظه داخلی گوشی به کارت حافظه انتقال یافته و یا در رایانه تخلیه شوند. به این ترتیب لازم است کاربران گاهی اوقات گوشی اندرویدی خود را از اطلاعات اضافی تخلیه نمایند تا عملکرد آن بهبود یافته و سرعت آن افزایش پیدا کند.
۲- والپیپرهای متحرک را غیرفعال نمایید
دیگر عامل کاهش سرعت گوشی هوشمند اندرویدی استفاده از تصویر زمینه یا همان والپیپر (Wallpaper) متحرک می باشد. اینگونه تصاویر بخشی از توان پردازش گوشی را به خود اختصاص می دهند و همین باعث می شود توان سیستم کاهش یافته و در برخی موارد باعث کند شدن گوشی هوشمند شود.
برخی کاربران گوشی های اندرویدی به خاطر زیبایی و جذابیت های بصری این نوع تصاویر از آنها استفاده می کنند اما غافل از اینکه استفاده از تصاویر متحرک به عنوان تصویر زمینه باعث کاهش عملکرد گوشی و افت سرعت آن می شود. بنابراین برای افزایش سرعت گوشی بهتر است از این صرف نظر کرده و تصویر متحرک را غیرفعال نمایید.
۳- تعداد محدودی از ویجتها را بکار بگیرید
گوشی های اندرویدی این امکان را دارند که یک قابلیت های یک برنامه را به طور خلاصه و به وسیله ویجت (Widget) در صفحه اصلی گوشی نمایش دهند. ویجت ها اگرچه کاربردهای بسیاری دارند و بسیاری از کاربران تعدادی از آنها را در صفحه اصلی گوشی بکار گرفته اند. اما باید بدانید که استفاده بیش از اندازه و نصب تعداد زیادی ویجت در گوشی باعث کندی دستگاه می شود.
ویجت ها نیز همچون اپلیکیشن های اندرودی از پردازنده و حافظه گوشی استفاده می کنند. این مقدار اگرچه اندک است اما در صورتی که تعداد زیادی از آنها در صفحه اصلی گوشی مورد استفاده قرار بگیرند باعث می شود حجم زیادی از توان گوشی و رم آن صرف پردازش این ویجت ها شود. نتیجه آن می شود که سرعت گوشی کاهش یافته و عملکرد آن نیز افت پیدا می کند. بنابراین کاربران اندروید باید برخلاف میل خود تنها از ویجتهای ضروری و کاربردی استفاده نمایند و موارد غیرضروری و بدون استفاده را از صفحه اصلی گوشی حذف نمایند.
۴- برنامههای باز را ببندید
برخی کاربران پس از اجرای برنامه و اتمام کارشان آن را باز گذاشته و نمی بندند. برنامه هایی نظیر پیام رسان ها، مرورگر وب، اپلیکیشن شبکههای اجتماعی، بازی های اندروید و ... که هر یک حجم زیادی از توان گوشی را اشغال می کنند. باز ماندن این برنامه ها به معنی اجرای آن می باشد و همچنان گوشی هوشمند در حال پردازش آنها می باشد.
بنابراین باز ماندن تعدادی از این برنامه ها به معنی اجرای چند برنامه به طور همزمان می باشد و باعث می شود بخش زیادی از پردازنده گوشی به پردازش برنامه های فعال اما بدون استفاده صرف شود. همین امر توان گوشی را کاهش داده و سرعت آن را کند می کند.
اگرچه باز نگه داشتن برنامه ها برای کاربر آسان تر بوده و به امکان دسترسی به آن را به سرعت فراهم می کند اما باعث کند شدن گوشی شما می شود. بنابراین بهتر است پس از استفاده از اپلیکیشن های اندروید هر یک از آنها را به درستی ببندید تا سیستم عامل گوشی را مشغول به خود نکنند.
۵- حافظه پنهان برنامه ها را پاک کنید
اپلیکیشنهایی پیامرسان ها، شبکههای اجتماعی، مرورگرهای اینترنتی اندروید و برنامه هایی که با محتواهای رسانه ای (عکس و فیلم) سروکار دارند پس از استفاده فایل های مشاهده شده توسط کاربر را در حافظه پنهان (Cache) خود ذخیره می کنند. این فایل های ذخیره شده پس از مدتی افزایش پیدا می کنند و حجم زیادی از حافظه گوشی را اشغال می نمایند.
اطلاعات ناخواستهای که کاربردی برای کاربر ندارد و حتی بعضی کاربران از وجود آن نیز بی خبر هستند. افزایش حجم این فایل ها باعث مصرف حافظه گوشی شده و سرعت آن را کاهش می دهد. بنابراین کاربرانی که از اپلیکیشن های مذکور استفاده می کنند باید در فواصل کوتاه نسبت به پاکسازی حافظه پنهان برنامه ها و گوشی خود اقدام نموده و فایل و اطلاعات ناخوسته و اضافی را حذف نمایند.
این کار از طریق دسترسی داخلی بسیاری از برنامه ها ممکن است. در غیر اینصورت باید از طریق مدیریت فایل گوشی اندرویدی خود به پوشه مربوط به اپلیکیشن رفته و فایل های ویدیویی و تصاویر حجیم داخل آن را حذف نمایید.
۶- از مدیر هوشمند گوشی استفاده کنید
برخی از گوشیهای هوشمند اندرویدی قابلیتی به نام مدیر هوشمند (Device maintenance) را در خود دارند. این قابلیت مشکلاتی که باعث کندی گوشی شما شده است را شناسایی کرده و روشهای حل آنها و افزایش سرعت گوشی را نیز به شما معرفی می کند.
مدیریت هوشمند گوشی های اندرودی حتی به طور خودکار تمام کارهای لازم را انجام می دهند. این قابلیت اندروید دارای چهار بخش با عناوین باتری (Battery)، ذخیره سازی (Storage)، حافظه (Memory) و امنیت دستگاه (Device security) می باشد که کاربران با کلیک روی هر بخش می توانند آن بخش را بهینه سازی کرده و سرعت گوشی را افزایش دهند.
منبع: خبرگزاری ایسنا
نظرات کاربران (۰)