برترین موتورهای جستجو جهان کدامند؟
دنیای وب

برترین موتورهای جستجو جهان کدامند؟

نویسنده: تحریریه آن‌دیجیتال

امروزه موتورهای جستجو جزء جدایی ناپذیر وب شده اند که کاربران اکثر نیازهای خود را به کمک آنها مرتفع می کنند. در حال حاضر تعداد زیادی موتور جستجو در جهان راه اندازی شده که برخی از آنها رونق فراوانی یافته اند و با بازدید بالای کاربران به برترین موتورهای جستجو بدل شده اند. در میان ده ها موتور جستجو تعداد انگشت شماری از آنها استقبال کاربران را به دنبال داشته اند و همین باعث شده به عنوان بهترین و پربازدیدترین موتورهای جستجو در دنیا شناخته شوند. در این مطلب تعدادی از این موتورهای جستجو معرفی شده است.

موتور جستجو به سرویسی گفته می شود که به وسیله آن کاربران می توانند در میان میلیاردها صفحه وب به مطلب و صفحه مورد نظر دست یابند. اهمیت موتور جستجو به قدری زیاد است که در صورت نبودن آن وب سایت ها از رونق خواهند افتاد و فضای مجازی کاربرد خود را از دست می دهد. درصد بالایی از بازدیدکنندگان سایت ها از طریق موتور جستجو آنها را پیدا می کنند.

تصور کنید که می خواهید در مورد یک موضوع خاصی در اینترنت مطالبی پیدا کنید. اگر موتور جستجو نباید چه کار خواهید کرد؟ چطور می خواهید از میان میلیون ها وب سایت که دارای میلیاردها صفحه هستند موضوع مورد نظر خود را پیدا کنید؟ مشخص است هیچ راهی وجود ندارد و اصلا به نتیجه مورد نظر نخواهید رسید. این موضوع به خوبی اهمیت موتور جستجو را نشان می دهد.

بیش از ۲۰۰ موتور جستجو در دنیا

تا به حال بیش از ۲۰۰ موتور جستجو در دنیا راه اندازی شده که برخی جهانی بوده و برخی نیز خدمات بومی به کشورها ارائه می داده اند. طبیعتا کاربران از این تعداد موتور جستجو استفاده نمی کنند و هر کاربری تعداد کمی از این موتورها را انتخاب کرده و از آن استفاده می کند. در میان این تعداد انگشت شماری از آنها شهرت بالایی دارند و تعداد زیادی از کاربران از آنها استفاده می کنند. این موتورهای جستجو را می توان بهترین موتورهای جستجو یا برترین آنها به حساب آورد.

این موتورها از این جهت برترین موتورهای جستجو هستند که بیشتری بازدیدکننده را در میان رقبای خود کسب می کنند. به نظر می رسد تنها دلیلی که برای محبوبیت این موتورها وجود دارد کیفیت و سرعت آنها باشد. مشخص است که کاربران از سیستمی استقبال می کنند که هم سرعت بالایی داشته باشد و هم آنها را به نتایج مورد نظر آنها برساند.

موتور جستجوی جهانی

شاید تا به حال تصور می کرده اید که گوگل و یاهو تنها موتورهای جستجوی وب هستند و به غیر از آنها موتور دیگری وجود ندارد حال آنکه ده ها موتور جستجو تا در دنیا وجود دارد که معروف ترین آنها گوگل و یاهو می باشند. همچنین در کنار این دو چند موتور جستجوی دیگر نیز وجود دارد که از استقبال بالایی توسط کاربران برخوردار است.

۱- گوگل (Google)؛ برترین موتور جستجوی جهان

هر کسی که با فضای مجازی و وب سر و کار داشته باشد و از چند وب سایت بازدید کرده باشد حتما واژه «گوگل» به گوشش رسیده و می داند که گوگل یک موتور جستجو می باشد. گوگل (Google) برترین و پربازدیدترین موتور جستجوی جهانی است که از سال ۱۹۹۷ فعالیت خود را آغاز کرد و اکنون کاربران تمام کشورهای دنیا از آن استفاده می کنند. محتوای وبسایت ها با زبان های مختلف در گوگل ثبت شده و همین باعث شده این موتور جستجو جهانی شود.

عامل دیگر برتری گوگل کیفیت محتوای آن است. این موتور جستجو با استفاده از روشهای مختلف و پیچیده رایانه ای محتوای با کیفیت را به کاربران نمایش می دهد. کیفیت نتایج جستجوی Google نسبت به دیگر موتورها کاملا مشهود است و همین باعث شده بیش از ۸۰ درصد جستجوی های وب در گوگل انجام شود.

موتور جستجو گوگل

لازم به ذکر است این شرکت در کنار موتور جستجو امکانات دیگری نظیر تصویر، فیلم، نقشه، ایمیل، خبر، صوت نیز راه اندازی کرده که هر یک از کیفیت بالایی برخوردار بوده و کاربران را مشغول به خود کرده است. همچنین این غول نرم افزاری در حوزه های دیگری نظیر تلفن های هوشند، گجت ها، ماشین هوشمند و ربات ها نیز فعالیت دارد. گوگل به جز موتور جستجو سرویس های دیگری نیز دارد که جزء برترین های حوزه خود می باشد که یکی از آنها سرویس ویدیوی یوتیوب می باشد.

۳- بینگ (Bing)

موتور جستجو بینگ توسط شرکت مایکروسافت راه اندازی شده است که هدف از ساخت آن رقابت با شرکت گوگل بوده است. جستجوگر مایکروسافت از سال ۲۰۰۸ تلاش دارد در این رقابت پیروز شده و مرجعی برای جستجوی کاربران وب باشد اما تا هنوز موفق به چنین کاری نشده است. در این رقابت همچنان گوگل برترین موتور جستجوی جهان می باشد و همچنان بازدیدکنندگان بینگ از گوگل کمتر می باشد.

جستجوگر بینگ

طبق آمار بدست آمده Bing سهمی کمتر از ۱۰ درصد از جستجوهای وب را به خود اختصاص داده حال آنکه آمار گوگل چند برابر این مقدار می باشد. با این اوصاف به نظر نمی رسد در آینده نزدیگ بینگ بتواند جای گوگل را بگیرد. جالب است بدانید که نمایش عبارات پیشنهادی هنگام تایپ کردن برای اولین بار توسط بینگ ارائه شد و پس از آن گوگل این قابلیت را به جستجوگر خود اضافه نمود.

۲- یاهو (Yahoo)

شرکت یاهو را همه با سرویس ایمیل آن می شناسند و ایمیل یاهو یکی از محبوب ترین و قدیمی ترین خدمات پست الکترونیک می باشد که در حال حاضر نیز فعالیت می کند. در کنار ایمیل شرکت یاهو موتور جستجوی خود را نیز در سال ۱۹۹۴ راه اندازی کرده و در حال حاضر موتور جستجوی Yahoo در لیست محبوب ترین جستجوگرها قرار گرفته و توانسته سهم اندکی از جستجوهای وب را به خود اختصاص دهد. طبق آمار بدست آمده یاهو چیزی حدود ۳ درصد سهم ترافیک جستجوهای وب را در دست دارد.

موتور جستجو یاهو

لازم به ذکر است که یاهو برای افزایش کاربران خود طبق توافق نامه ای با شرکت موزیلا به جستجوگر پیش فرض فایرفاکس تبدیل شده و جای گوگل را در این مرورگر گرفته است. یاهو نیز همچون گوگل در کنار جستجو خدمات دیگری نظیر سرویس خبر، ایمیل، بررسی آب و هوا، فروشگاه اینترنتی، دایرکتوری سفر و ... را نیز در خود جای داده است.

۴- اسک (Ask)

موتور جستجویی قدیمی که توانسته در میان رقبای قدری همچون گوگل و بینگ همچنان وضعیت خود را حفظ کند و سهمی در میان جستجوهای وب داشته باشد. Ask در سال ۱۹۹۵ با قالب سوال و جواب ساخته شده و منظور از این نامگذاری پاسخ به پرسش کاربران بوده است. جالب است بدانید که سابقه جستجوگر اسک بیشتر از گوگل است و این سرویس سه سال زودتر از گوگل راه اندازی شده است.

در عین حال پیش از ورود گوگل به بازار اسک از جمله پرطرفدارترین سرویس های جستجو در دنیا بود که با ورود گوگل محبوبیت خود را از دست دارد. در حال حاضر وضعیت بازدید اسک کمتر از یک درصد جستجوهای وب است که البته همین مقدار هم در عمل بیش از صد هزار جستجو می شود. با تمام این اوصاف مشخص است که کیفیت نتایج این موتور نسبت به گوگل کمتر است و همین علت اصلی پایین بودن سهم آن از جستجوها می باشد.

۵- داک داک گو (DuckDuckGo)

داک داک را باید یکی از جدیدترین و جذاب ترین موتورهای جستجو به شمار آورد. جدید بودن داک داک از این جهت است این موتور جستجو در سال ۲۰۰۸ راه اندازی شده است. از باب جذابیت داک داک هم باید گفت که رابط کاربری آن بسیار مناسب و کاربرپسند است و برای کاربران جالب است. همچنین عدم وجود تبلیغات در این موتور جستجو بر خلاف گوگل آن را برای کاربران بسیار محبوب کرده است.

موتور جستجو داک داک گو

داک داک گو بر خلاف دیگر جستجوگرهای اینترنتی تاریخچه جستجوی کاربران را ذخیره نمی کند. این مورد جزء سیاست های داک داک است که در زمان راه اندازی آن به عنوان شعال به کاربران معرفی شد. این جستجوگر اگر چه این جستجوگر جذاب ویژگی های خوبی دارد اما سهم کمی از بازار جستجوهای وب را به خود اختصاص داده است. طبق آمار این شرکت سایت داک داک به طور روزانه بیش از ۳۰ میلیون جستجو را انجام می دهد.

۶- ای او ال (AOL)

دیگر موتور جستجوی برتر دنیا AOL است که اگرچه جزء برترین ها می باشد اما احتمالا نام آن را نشنیده باشید؛ چراکه عمده فعالیت آن در آمریکا است و عمدتا با نام «آمریکا آنلاین» شناخته می شود. این جستجوگر آمریکایی از سال ۱۹۹۷ راه اندازی شده و سابقه ای طولانی در جستجوهای وب دارد اما سهم بسیار ناچیزی از میان جستجوهای وب و ترافیک موتورهای جستجو به خود اختصاص داده است و با همین میزان کم همچنان توانسته خود را در میان بهترین جستجوگرها قرار دهد.

وب سایت ای او ال متشکل از سرویس های مختلفی همچون جستجوی صفحات وب، ویدیو، تصویر، ایمیل، نقشه و ... است که معروف ترین سرویس آن همان جستجوگر وب می باشد. سرویس ایمیل ای او ال هم توسط برخی از آمریکایی ها مورد استفاده قرار می گیرد. 

۷- بایدو (Baidu)

بایدو موتور جستجوی بومی چین است که در سال ۱۹۹۹ پا به عرصه وجود گذاشت و پس از مدت ها فعالیت توانسته به محبوب ترین جستجوگر چینی ها تبدیل شود. با حمایت های دولت چین اکنون بایدو توانسته برترین جستجوگر چین و یکی از بهترین موتورهای جستجو در دنیا باشد. این جستجوگر اگرچه برای ما نام آشنا نیست اما برای چینی ها بسیار محبوب است و تعداد زیادی از کاربران چینی از آن به جای گوگل استفاده می کنند.

دولت چین برای رونق گرفتن بایدو مدتی گوگل را در کشور خود فیلتر کرد تا کاربران چینی مجبور شوند از بایدو استفاده کنند. همچنین بایدو در حال حاضر چهارمین سایت پر بازدید جهان می باشد. سایت بایدو مجموعه ای از خدمات را با محوریت موتور جستجو به کاربران چینی ارائه می دهد.

۸- یاندکس (Yandex)

موتور جستجوی بومی روسیه Yandex است از سال ۱۹۹۷ فعالیت خود را آغاز کرده است و اکنون یکی از برترین های این حوزه می باشد. یاندکس بهترین جستجوگر روسی است که طبق آمار جزء بهترین جستجوگرهای دنیا هم می باشد. شرکت یاندکس نیز همچون شرکتهای یاهو و گوگل خدمات مختلفی در زمینه آی تی ارائه می دهد که یکی از آنها جستجوگر وب است. گفتنی است طبق آمار بدست آمده یاندکس سهم بیش از ۶۰ درصدی جستجوی روسیه را در بر گرفته است.

موتور جستجو ایرانی

در میان برترین موتورهای جستجوی جهانی نامی از جستجوگرهای ایرانی قرار ندارد در حالی که در ایران نیز دو موتور جستجوی بومی به نام پارسی جو و یوز دارد که مخصوص کاربرانی فارسی زبان ایرانی می باشد. البته این دو موتور جستجوی ایرانی نسبت به موتورهای خارجی برتری ندارند و کاربران ایرانی نیز همچنان نوع خارجی موتورها را به نوع ایرانی آن ترجیه می دهند. در همین ایران بیشتر کاربران از گوگل به جای پارسی جو و یوز استفاده می کنند.

در میان ده ها موتور جستجو برترین آنها در این لیست قرار گرفته که البته ممکن است در آینده تغییراتی در آن رخ دهد و جای سایتها با یکدیگر تغییر کند. در حال حاضر چیزی که مشخص است سهم بالای ترافیک جستجوی جهانی در این وبسایت ها می باشد که البته چند سالی می شود وضعیت به همین صورت بوده و تغییرات آنچنانی در آن رخ نداده است.

به این مطلب امتیاز دهید

مطالب مرتبط

نظرات کاربران (۰)