ویندوز ۷ اگرچه آخرین نسخه از سیستم عامل ویندوز مایکروسافت نمی باشد و پس از آن نیز ویندوز ۱۰ ارائه شد اما همچنان شاهد تعداد بالای کاربران این نسخه سیستم عامل می باشیم. طبق بررسی های انجام شده غیر از کاربران عادی همچنان بسیاری از ادارات و شرکتهای بزرگ نیز از ویندوز ۷ استفاده میکنند که تعداد این دارات حدود ۲۰ درصد می باشد.
مایکروسافت پس از ارائه ویندوز ۱۰ تلاش بسیاری داشت تا نسخه های پیشین ویندوز را قدیمی و نامناسب معرفی کند تا بتواند از این طریق تعداد کاربران ویندوز ۱۰ را افزایش دهد. در این ماجرا ویندوز ۷ نیز دست خالی نماند و مایکروسافت برای ترقیب کاربران به ترک این نسخه با انتشار بیانیههای مختلف پایان پشتیبانی خود از ویندوز هفت را اعلام کرد و به کاربران خانگی ویندوز ۷ هشدار دارد که هرچه سریع تر نسخه های قدیمی ویندوز را ترک کرده و ویندوز ده را بر روی سیستم خود نصب نمایند. چراکه نسخه های پیشین ویندوز دیگر بروزرسانی امنیتی رایگان دریافت نخواهند کرد و در صورت نیاز کاربران باید آپدیت های ویندوز را خریداری نمایند. در صورتی که کاربران اقدام به آپدیت ویندوز ۷ نکنند و مشکلی برای آنها بوجود آید، مایکروسافت پاسخگو نخواهد بود.
گرچه با این هشدارهای مایکروسافت برخی از کاربران به نسخه های جدید مهاجرت کردند؛ اما با این حال شاهد این هستیم که تلاش های مایکروسافت و اعلام هشدارهای مختلف آن آنچنان تاثیرگذار نبود و همچنان بسیاری از کاربران ویندوز از نسخه ۷ استفاده می کنند. اخیرا بررسی هایی در خصوص شرکتهای استفاده کننده از ویندوز ۷ انجام شده که حاکی از آن است که حدود ۲۰ درصد شرکتهای بزرگ دنیا و ادارات همچنان در حال استفاده از نسخه قدیمی و محبوب سیستم عامل یعنی ویندوز ۷ استفاده میکنند.
جالب این که با وجود عدم پشتیبانی مایکروسافت از ویندوز هفت و احتمال بروز مشکلات امنیتی و بوجود آمدن آسیب پذیری در این ویندوز و نرم افزارهای اداری نصب شده روی آن، کارمندان شرکتها بدون توجه به این موضوع همچنان امور اداری خود را با ویندوز ۷ انجام می دهند.
شرکت Kollective که در زمینه ساخت نرمافزارهای سازمانی فعالیت دارد در خصوص میزان بهکارگیری ویندوز ۷ در ادارات روی ۲۰۰ کارمند فعال در شرکتهای فناوری اطلاعات آمریکا و انگلیس بررسی هایی انجام داده که نتایج جالبی بهدست آمده است. در این بررسی های مشخص شده حدود ۲۰ درصد این شرکتها همچنان ویندوز هفت را روی رایانه های خود نصب داشته و از آن استفاده میکنند. اگرچه بسیاری از شرکتها مهاجرت به ویندوز ۱۰ را آغاز کردهاند، اما به نظر می رسد این مهاجرت چند سال به طور انجامد. علاوه بر این یک پنجم شرکتهای مذکور روند کندی در مهاجرت به ویندوز ده را دارند و به نظر نمی رسد تا زمان تعیین شده مایکروسافت (ژانویه ۲۰۲۰) به ویندوز ۱۰ مهاجرت نمایند.
مدیرعامل شرکت Kollective که بررسی های فوق را انجام داده گفته:
پیشتر نیز این مشکل وجود داشته و مهاجرت از ویندوز XP نیز برای بسیاری از شرکتهای بزرگ دنیا بیش از ۳ سال طول کشید تا تمام دستگاههای رایانه ای متصل خود را به نسخه جدید ویندوز ارتقا دهند. در مورد ویندوز ۷ نیز به همین صورت است و آنها تنها چند ماه فرصت دارند تا به نسخه ۱۰ مهاجرت کرده و ویندوز رایانههای شرکت خود را ارتقا دهند. چراکه در غیر این صورت باید به منظور تمدید پشتیبانی از سوی مایکروسافت هزینههای گزاف و بیهودهای بپردازند که ممکن است به سقف یک میلیون دلار در سال نیز برسد.
بنابراین منطقی است که همه شرکتهای کوچک و بزرگ و همچنین کاربران خانگی ویندوز ۷، سیستم عامل رایانه خود را ارتقا داده و به ویندوز ۱۰ مهاجرت نمایند تا مجبور به پرداخت هزینههای اضافی نشوند.
منبع: خبرگزاری ایسنا
نظرات کاربران (۰)