جدیدترین آمارگیری جهانی که در سال ۲۰۱۹ انجام شده نشان می دهد تعداد کاربران شبکه اجتماعی فیسبوک در کل دنیا رشد مداوم دارد و در اوایل سال جاری تعداد کاربران فیس بوک به بیش از ۲.۳ میلیارد نفر رسیده است. ای در حالی است که سالهای اخیر مملو از خبرهای رسوایی این شرکت و فروش اطلاعات کاربران بوده است.
پس از رسوایی بزرگ غول تکنولوژی و بزرگترین شبکه اجتماعی دنبا بسیاری از کاربران فیس بوک به نشانه اعتراض تصمیم گرفتند این شبکه اجتماعی برتر را تحریم کرده و از آن خارج شوند. این تصمیم کاربران جهت افزایش امنیت خود و محافظت از حریم شخصی بوده است و به نظر می رسید در نهایت منجر به بی رونق شدن فیس بوک شود؛ در حالی که اکنون شاهد این هستیم جمعیت فیس بوک همچنان در حال رشد است!
مؤسسه تحقیقاتی statista به تازگی بررسی هایی روی تعداد کاربران بزرگترین شبکه اجتماعی دنیا، فیس بوک انجام داده است و نتایج این آمارگیری که در سه ماهه نخست سال ۲۰۱۹ میلادی انجام شده است نشان دهنده این است که تعداد کاربران این شبکه اجتماعی در حال افزایش بوده و برخلاف انتظار فشارهای سیاسی و امنیتی و همچنین تحریم کاربران روی آن تاثیر نداشته است. علاوه بر این تحلیلگران فعال در این حوزه نظر دارند که کاربران شبکههای اجتماعی همچون گذشته ترجیح میدهند که به جای روی آوردن به دیگر شبکه های اجتماعی همچنان از امکانات فیس بوک استفاده نمایند.
در این بررسی ها تعداد کل کاربران فیس بوک در دنیا از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۹ بررسی شده است که در ۲۰۰۸ میلادی تعداد کاربران برابر ۱۰۰ میلیون بوده است و پس از یازده سال در ۲۰۱۹ میلادی تعداد کاربران به ۲.۳ میلیارد نفر رسیده است. با مشاهده دقیق آمار سالیانه مشخص است که تعداد کاربران این شبکه اجتماعی در هر سال تقریبا دو برابر سال گذشته شده است.
رشد مداوم تعداد کاربران فیس بوک
در خصوص کاربران فیس بوک در سال های اخیر باید گفت که تعداد کاربران در سال ۲۰۱۶ کاربران فیس بوک ۱.۶ میلیارد کاربر بوده اند و در ۲۰۱۷ حدودا ۱.۹ میلیارد کاربر عضو این شبکه اجتماعی بوده اند. در سال ۲۰۱۸ تعداد آنها به ۲.۲ میلیارد کاربر رسیده و در سال ۲۰۱۹ نیز شاهد تعداد ۲.۳ میلیاردی کاربران فیس بوک هستیم. مشخص است که هر سال به طور میانگین بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون کاربر به تعداد کل کاربران فیس بوک اضافه شده است. در ادامه جزئیات این آمارگیری در نموداری نمایش داده شده است.
این افزایش تعداد کاربران به سال ۲۰۱۸ نیز تعلق دارد. در این سال بود که فیسبوک درگیر بزرگترین رسوایی طول تاریخ خود شد. اوایل سال ۲۰۱۸ خبرهای مختلفی در خصوص فروش اطلاعات کاربران توسط فیس بوک منتشر شد که مهمترین آنها همکاری فیسبوک با مؤسسه تحقیقاتی کمبریج آنالتیکا و افشای اطلاعات خصوصی کاربران بود. طبق گزارشهای بدست آمده در این همکاری ها اطلاعات بیش از ۸۷ میلیون کاربران فیسبوک افشا شد.
آمار کاربران فیس بوک در سالهای مختلف
پس از افشای این ماجرا مردم و منتقدان بسیاری فیسبوک را متهم به خیانت در امانت کرده و جهت مقابله با آن از فیس بوک خارج شدند. در این اتفاق بسیاری از کاربران فیس بوک حساب های خود را بسته و از این شبکه اجتماعی خارج شدند. اما طبق آمارها به نظر می رسد تعداد این کاربران در مقابل تعداد کلی کاربران فیس بوک ناچیز بوده است. در ادامه تعداد کاربران سالیانه فیس بوک ارائه شده است.
- ۲۰۰۸: ۱۰۰ میلیون کاربر
- ۲۰۰۹: ۲۴۰ میلیون کاربر
- ۲۰۱۰: ۴۳۰ میلیون کاربر
- ۲۰۱۱: ۶۸۰ میلیون کاربر
- ۲۰۱۲: ۹۰۰ میلیون کاربر
- ۲۰۱۳: ۱.۱ میلیارد کاربر
- ۲۰۱۴: ۱.۲۷ میلیارد کاربر
- ۲۰۱۵: ۱.۳۱ میلیارد کاربر
- ۲۰۱۶: ۱.۶۵ میلیارد کاربر
- ۲۰۱۷: ۱.۹۳ میلیارد کاربر
- ۲۰۱۸: ۲.۱۹ میلیارد کاربر
- ۲۰۱۹: ۲.۳۷ میلیارد کاربر
فیس بوک در حالی حاضر بزرگترین شبکه اجتماعی دنیا است که برترین و پربازدید ترین سایت دنیا بعد از گوگل و یوتیوب می باشد. علاوه بر این اکنون فیس بوک به یکی از غول های تکنولوژی و فناوری اطلاعات تبدیل شده است که همه اینها را مدیون میلیاردها کاربر خود می باشد.
منبع: خبرگزاری ایسنا
نظرات کاربران (۱)
چطور این همه کاربر داره. با این که خبر جاسوسی اون فاش شده اما باز هم کاربرانش در حال اضافه شدن هستند. بعد تو کشور ما هنوز هیچ چیز ثابت نشده ملت میگن پیام رسان داخلی برای سپاه جاسوسی میکنه!