سرویش اشتراک فیلم گوگل، یوتیوب (YouTube)، پس از گذر سالیان زیادی توانسته سهم بالایی از بازدیدکنندگان ماهیانه را به خود اختصاص دهد که این مقدار طبق گفته مدیرعامل یوتیوب بیش از ۲ میلیارد کاربر ماهیانه می باشد. این تعداد کاربر فعال برای یک سرویس اشتراک فیلم موفقیت بسیار بزرگی است و باعث شده یوتیوب در رتبه دومین سایت برتر و پربازدید دنیا قرار گیرد.
سرویس اشتراک فیلم یوتیوب که زیرمجموعه شرکت گوگل و دارنده موتور جستجوی محبوب گوگل می باشد که از سال ۲۰۰۵ راه اندازی شده است و پس از گذشت سالیان دراز توانسته نیاز کاربران در خصوص اشتراک و مشاهده ویدیو را در اینترنت رفع نماید. این سرویس محبوب که از سراسر دنیا کاربر و بازدیدکننده دارد توانسته تعداد این کاربران فعال را به بیش از دو میلیارد کاربر برساند.
باید توجه داشت که این مقدار تعداد بازدیدکنندگان یوتیوب یا تعداد مشاهده ویدیوها نمی باشد. بلکه در YouTube دو میلیارد کاربر ثبت نام کرده و حساب کاربری دارند و به طور مداوم از آن استفاده می کنند. جالب است که این مقدار حدودا برابر یکچهارم جمعیت کل دنیا می باشد و همین نشان دهنده محبوبیت یوتیوب می باشد.
مدیرعامل سرویس یوتیوب در نشست تبلیغاتی خود اعلام کرد که یوتیوب به طور روزانه در حال رشد و پیشرفت است و هر روز بر تعداد کاربران فعال ما افزوده می شود. در حال حاضر تعداد کاربران ما بیش از ۲ میلیارد می باشد و ما توانسته ایم حدود یک چهارم مردم دنیا را در یوتیوب عضو کنیم. این مقدار در سال ۲۰۱۷ میلادی برابر ۱.۵ میلیارد کاربر بوده است که طی این دو سال حدود ۵۰۰ میلیون کاربر به یوتیوب افزوده شده اند.
افزایش تعداد کاربران یوتیوب
در کنار این رشد و افزایش تعداد کاربر که قطعا باعث افزایش تعداد بازدید ویدیوها نیز می شود یک افت در یوتیوب بوجود آمده و آن تعداد کلیک های کاربران روی تبلیغات می باشد. اگرچه تعداد بازدید سایت افزایش یافته اما تعداد کلیکهای تبلیغاتی کاهش یافته است. همین موضوع باعث شده سهام این شرکت دچار افت شود.
به نظر بسیاری از کارشناسان یوتیوب باید به دنبال کسب درآمد از این تعداد بالای کاربر باشد در غیر این صورت در آینده این سرویس برای گوگل پرخرج شده و در نهایت با شکست روبرو خواهد شد. اگرچه یوتیوب بیش از ۲۵ درصد جمعیت دنیا عضو و کاربر دارد و این بسیار شگفت انگیز است اما در صورتی که این شرکت توان کسب درآمد از این کاربران را نداشته باشد ارزشی نداشته و در نهایت باعث افول آن می شود.
اگرچه تمایل شرکتها به ثبت تبلیغ در گوگل افزایش داشته اما کاهش تعداد کلیکهای تبلیغاتی YouTube باعث شده اعتبار این سرویس در انظار تجار و شرکتهای مشتری یوتیوب خدشهدار شود و بیم آن می رود که در آینده مشتری های بزرگ یوتیوب دیگر از تبلیغات آن استفاده نکنند.
انتشار ویدیوهای نامناسب در YouTube
به نظر می رسد یکی از علل این کاهش اعتبار YouTube عدم توجه به حقوق کاربران و انتشار ویدیوهای نامناسب می باشد. یکی از موارد این نارضایتی ها در خصوص ویدئوهای نامناسب برای کودکان می باشد که اخیرا باعث ایجاد انتقادات زیادی شده است. مدیر یوتیوب اما نظر دارد که در سرویس های آزاد چنین اتفاقی غیرقابل پیشگیری می باشد و ما اقدامات جدی در این خصوص انجام داده ایم.
غول اشتراک ویدئو شرکت گوگل برای حل این مشکل دست به اقدامات جدی زده است. یوتیوب برای حل مشکل محتوای نامناسب دست به استخدام بیش از ۱۰۰۰۰ ناظر محتوایی جهت بررسی ویدیوهای بارگزاری شده زده است. همچنین از طریق الگوریتم های هوشمند نیز محتواهای نامناسب رهگیری و شناسایی می شوند. علاوه بر این یوتیوب با کانالهای منتشرکنندهی شایعات و اخبار دروغین مبارزه کرده و دیدگاههای نامناسب را حذف می کند. همچنین اقداماتی در خصوص ویدیوهای مخصوص بزرگسالان و کودکان انجام داده است. این سرویس اشتراک فیلم برای بالا کشیدن خود از هیچ کاری کوتاهی نمی کند و در این راه بسیاری از ویدیوهای ناقض «شرایط استفاده از خدمات» را حذف کرده است.
گفتنی است که یوتیوب در حال حاضر دومین سایت پربازدید دنیا بعد از گوگل می باشد که توانسته سهم بالایی از کاربران وب را به خود اختصاص دهد. این وبگاه در سال ۱۳۸۸ در ایران فیلتر شد و به جای آن سرویس اشتراک ویدیو آپارات راه اندازی شد.
نظرات کاربران (۰)