فیلترینگ تلگرام جیب شرکتهای اینترنتی را پر می کند
شبکه و امنیت

فیلترینگ تلگرام جیب شرکتهای اینترنتی را پر می کند

نویسنده: تحریریه آن‌دیجیتال

تلگرام پیام رسانی خارجی که در برهه ای زمان توانست سهم بالایی از فضای مجازی کشور را به خود اختصاص دهد. پس از فراز و نشیب های فراوان و در نهایت فیلتر شدن آن نیز گفته می شود همچنان حدود ۴۷ درصد کاربران کشور از پیام رسان تلگرام استفاده می‌کنند. استفاده ای که به نظر می رسد با بکارگیری فیلترشکن قابل انجام می باشد و برای این کار کاربران ناچار به استفاده از فیلترشکن می باشند.

پیام رسان تلگرام از تاریخ ۱۰ اردیبهشت ۹۷ فیلتر شد که در ابتدا استفاده کاربران از آن بسیار کم شد. اما با معرفی فیلترشکن های مختلف و همچنین دو نسخه غیررسمی تلگرام یعنی طلاگرام (تلگرام طلایی) و هاتگرام که دارای فیلترشکن داخلی بودند بسیاری از کاربران مجددا به تلگرام بازگشتند.

پس از گذشت حدود ۵ ماه از فیلترینگ تلگرام نظرسنجی انجام شده که نتایج آن نشان می دهد ۴۷.۳ پاسخگویان (مرد و زن) از تلگرام استفاده می کنند. استفاده ای که کاربران را ناچار به استفاده از فیلترشکن می نماید. 

از سوی دیگر پلیس فتا تعداد کاربران ایرانی فیلترشکن ها را بین ۱۰ تا ۱۲ میلیون اعلام کرده است. کاربرانی ایرانی که برای دسترسی به تلگرام از نرم افزارهای فیلترشکن استفاده می‌کنند. با توجه به این که این آمار بعد از فیلترینگ تلگرام رشد بی سابقه ای داشته است به نظر می‌رسد تعداد زیادی از این کاربران فیلترشکن را جهت دسترسی به تلگرام بکار می گیرند. در حقیقت کاربران برای دسترسی به تلگرام مجبور هستند فیلترینگ را به وسیله فیلترشکن ها دور بزنند.

طلاگرام، هاتگرام و فیلترشکن ها؛ عامل بی اثر شدن فیلترینگ تلگرام

این دو موضوع نشان دهنده آن است که فیلترینگ تلگرام برخلاف تصورات چندان موفق نبوده و کاربران برای دورزدن فیلترینگ از فیلترشکن استفاده می نمایند. بسیاری از کاربران در گوشی های خود از فیلترشکن استفاده می کنند.

استفاده از فیلترشکن در تلگرام

با معرفی طلاگرام و هاتگرام دو نسخه غیررسمی تلگرام که دارای فیلترشکن داخلی بودند نیز این تاثیر کمتر شد و عملا فیلترینگ هیچ اثری بر روی عملکرد این پیام رسان در کشور نداشت.

فیلترشکن مصرف اینترنت را افزایش می دهد؟

 اما این سوال مطرح است که استفاده از فیلترشکن‌ها چه تأثیری در حجم مصرفی اینترنت کاربران دارد؟ آیا فیلترشکن باعث افزایش مصرف اینترنت و در نتیجه افزایش سود شرکت‌های ارائه دهنده اینترنت (ISP) دارد؟

یکی از کارشناس IT در خصوص این مسئله چنین پاسخ داده است:

فیلترشکن‌ها برای ارسال و دریافت داده کاربران آنها را رمزنگاری می کنند. همچنین این برنامه ها همچون یک واسطه بین سیستم کاربر و سرور مقصد عمل می کند. همین عملکرد باعث می شود حجم بیشتری از اینترنت کاربر مصرف شود.

این کارشنان آی تی اظهار داشت که مصرف اینترنت فیلترشکن ها در نگاه محسوس نیست اما در مصارف بالا و به تناسب نوع رمزنگاری و تبادل داده ها مصرف اینترنت افزایش خواهد یافت. بنابراین در مواردی کاربران شاهد مصرف حجم بالایی از اینترنت خواهد بود.

نکته جالب‌تر این موضوع وقتی است که شما از اینترنت استفاده نمی کنید. در چنین حالتی و زمانی که شما به فیلترشکن متصل بوده اما از اینترنت استفاده نمی کنید شاهد مصرف حجم بیشتری از اینترنت نسب به غیرفعال بودن فیلترشکن خواهید بود. یعنی می توان گفت که اتصال به فیلترشکن به خودی خود باعث مصرف اینترنت می شود.

 بنابراین در نگاه کلی و با توجه به آمار بالای کاربران فیلترشکن ها (۱۰ تا ۱۲ میلیون) و این که درصد بالایی از این کاربران استفاده از فیلترشکن را جهت استفاده از تلگرام و آن هم برای مدت های طولانی بکار گرفته اند به این نتیجه می رسیم که سود بالایی وارد جیب اپراتورها و خدمات‌دهندگان اینترنت (ISP) می شود. آمار بالای کاربران فیلترشکن ها نشان دهنده این است که سود مذکور کم نیست.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به این مطلب امتیاز دهید

مطالب مرتبط

نظرات کاربران (۰)