محققان امنیت سایبری طی تحقیقات خود تلاش دارند تا از فناوری هوش مصنوعی جهت مقابله با حملات سایبری استفاد کرده و به وسیله آن از نفوذ هکرها به دستگاههای رایانه ای جلوگیری نمایند. با توجه به افزایش شدید حملات سایبری و نفوذگران و بوجود آمدن روشهای جدید در این حوزه محققان تصمیم به استفاده از هوش مصنوعی جهت جلوگیری از این حملات روی آوردند.
هکرنیوز یکی از سایت های ارائه اخبار مربوط به امنیت شبکه و حملات سایبری می باشد که این بار اعلام کرده که حملات سایبری و نفوذ به شبکه با استفاده از روشهای مختلف نظیر ویروس رایانه ای، کرم، بدافزار و باجافزار به شدت افزایش یافته است و مقدار آن هر سال نسبت به سال گذشته افزایش پیدا می کند. بر این اساس پیش بینی شده حملات سایبری در سال میلادی جاری به اوج خود برسد و رکورد تاریخ در این سال شکسته شود.
حمله سایبری به مجموعه اقدامات انجام شده جهت نفوذ، سرقت اطلاعات یا ایجاد خسارت در شبکه یا دستگاه های رایانه ای متصل به آن گفته می شود که توسط هکر یا بدافزارها و باج افزارهای ساخته شده توسط وی انجام می شود. در گذشته بسیاری از حملات سایبری جهت از کار انداخت دستگاه های رایانه ای انجام می شد.
سرقت اطلاعات، بدافزار، باج افزار و حملات DDOS؛ انواع حملات سایبری
اما با رشد اینترنت و ایجاد شبکه های اجتماعی و افزایش کاربران آنها هکر ها به فکر سرقت اطلاعات افتادند. پس از آن عمده حملات سایبری به سیستم های بزرگ اینترنتی و وب سایت های پرمخاطب انجام شد. شبکه هایی همچون فیسبوک، توییتر، گوگل و ... که در صورت هک شدن اطلاعات فراوانی را در اختیار هکر قرار می دهند.
اما ماجرا به اینجا ختم نمی شود و با فعالیت شبکه های مالی و بانکی در فضای اینترنت هکرها پا را فراتر گذاشته و تلاش خود را جهت نفوذ به این سیستم ها آغاز کردند. طی بررسی ها مشخص شده در سال های اخیر عمده حملات سایبری توسط باج افزارها، سرقت بیت کوین و حملات DDOS بوده است که تهدیدهای امنیتی مهمی نیز برای کاربران به شمار آمده اند.
شناسایی حمله سایبری با کمک هوش مصنوعی
اخیرا برخی از پژوهشگران حوزه امنیت سایبری در تلاش هستند جهت جلوگیری از حملات سایبری و افزایش امنیت شبکه و اینترنت از هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی کمک بگیرند. با توجه به این که هوش مصنوعی هوش انسان و سرعت ماشین را در کنار هم قرار می دهد بنابراین می توان کارایی فوق العاده ای در انجام عملیات های رایانه ای نیازمند هوش داشته باشد.
همچنین با توجه به این که حملات و اقدامات ناامن کننده سایبری نیز توسط هکرهای باهوش انجام شده و هربار از روشهای جدید و پیچیده ترین نیز بهره گیری می شود استفاده از هوش مصنوعی می تواند بسیاری مفید واقع شده و به بهبود و تکامل امنیت سایبری دستگاه های رایانه ای کمک کند.
هر ساله افراد و شرکت های مختلفی (که بسیاری از آنها مربوط به دولت ها می باشند) توسط هکرها متحمل خسارات های سنگین سایبری می شوند. این موضوع تمام دنیا را درگیر خود کرده و بسیاری از کشورهای دنیا مخصوصا آمریکا با آن دست و پنجه نرم می کند. سایت های دولتی آمریکا حملات رایانه ای سنگینی را متحمل می شوند که به وسیله آنها خسارت های بسیاری نیز بوجود می آید.
بنابراین نمی توان گفت که کسی در اینترنت فعالیت می کند اما از این حملات مهلک در امان می باشد و در حقیقت حملات سایبری و خطرات آن در کمین تمام دنیا می باشد و هر کسی که در اینترنت فعالیت می کند باید نگران این حملات باشد.
حملات بی سابقه باج افزار واناکرای
به عنوان مثال یکی از بزرگترین حملات سایبری انجام شده در سال های اخیر مربوط به بدافزار واناکرای (WannaCry) می باشد که حقیقتا یکی از مهلکترین بدافزارهای تاریخ می باشد که در دسته باج افزارها قرار می گیرد. این باج افزار معروف پس از آلوده سازی رایانه قربانی از وی طلب باج می کند و در صورت عدم پرداخت باج اطلاعات رایانه وی حذف خواهد شد.
علاوه بر واناکرای که کشورهای مختلفی در دنیا درگیر خسارات آن شدند؛ اخیرا نیز بدافزاری مشابه به نام خرگوش بد (Bad rabbit) وارد اینترنت شده و فعالیت شدید خود را آغاز کرده است. گفته می شود این بدافزار جدید نیز همچون باج افزارهای معروف قصد دارد خسارات فراوانی از کاربران بگیرد.
منبع: خبرگزاری ایسنا
نظرات کاربران (۰)