ظهور یک بدافزار جدید در حوزه ویندوز و لینوکس باعث شده کارشناسان حوزه امنیت سایبری به کاربران هشدار دهند تا هنگام استفاده از این دو سیستمعامل توجه کافی را داشته باشند. روزانه تعداد زیادی بدافزار و فایل مخرب توسط مجرمان سایبری برای سیستم عامل های مختلف ساخته می شود و این بار دو سیستم عامل ویندوز و لینوکس قربانی این حملات می باشند.
عصر اینترنت و فضای مجازی پیشرفت هکرها و بدافزارها را نیز به دنبال داشته به طوری که تا به حال انواع مختلفی از بدافزارهای رایانه ای ساخته شده است و کاربران مختلفی را به نیز آلوده کرده است. سیستم عامل های لینوکس (Linux) و ویندوز (Windows) دو قربانی این حملات هستند که این بار بدافزاری جدید برای حمله به آنها ساخته شده است.
با توجه به آن که عصر اینترنت و تکنولوژی باعث شده روزانه خبرهای زیادی در خصوص حملات سایبری و آسیبپذیریهای امنیتی رایانه ها منتشر شود؛ بعضا خبرهایی با بی توجهی کاربران مواجع می شود و علت آن عادی شدن اینگونه خبرها می باشد. اما باید توجه داشت که همین اخبار ساده و رعایت توصیه های آن می تواند از نفوذ بدافزارهای خطرناک به رایانه و دستگاه شما جلوگیری نماید.
ویندوز و لینوکس در انتظار بدافزاری جدید
این بار اما پژوهشگران حوزه امنیت سایبری خبر از انتشار یک بدافزار جدید و بسیار خطرناک با محوریت ویندوز و لینوکس خبر دادند که بسیاری از کاربران و شرکتهای تجاری را قربانی حملات خود قرار داده است. با توجه به ماهیت خطرناک این بدافزار مخرب پژوهشگران بسیاری در تلاش هستند تا با بررسی بدافزارهای مختلف و نرمافزارهای رایانه ای مرتبط بتوانند کاربران را از آسیبهای اینگونه بدافزارها و حملات سایبری مصون دارند.
اخیرا محققان امنیتی پس از بررسی های مختلف متوجه انتشار یک بدافزار جدید شده اند و به کاربران سیستمعامل لینوکس و ویندوز مایکروسافت هشدار داده اند. طی اخبار منتشر شده توسط محققان مشخص شده بدافزار مورد نظر که رایانه ای می باشد و در فضای اینترنت منتشر شده است قابلیتهای شگفتانگیزی دارد که بعضا پیچیدهای های خاصی دارد و می تواند دستگاه رایانه ای به شدت مختل کند.
شباهت XBash به بدافزارهای معروف واناکرای و پتیا
این بدافزار جدید که توسط هکرهای باسابقه تولید شده است این توانایی را دارد که پس از نفوذ به رایانه فرد، ارزهای دیجیتالی رمزنگاری شده موجود مربوط به کاربر را استخراج نماید. همچنین پس از آن رایانه را به کرم و ویروسهای مخرب آلوده کرده و در پایان اطلاعات خصوصی کاربر را که معمولا مالی و مربوط به حساب های بانکی است سرعت می کند. گفته شده نام این بدافزار خطرناک Dubbed XBash می باشد که توسط یک گروه چینی ساخته شده و هدف آن انجام حملات سایبری گسترده به کاربران کل دنیا و استخراج و بدست آوردن حجم زیادی ارز دیجیتال رمزپایه می باشد.
یکی از محققان امنیتی این مجموعه که کار اصلی شناسایی این بدافزار جدید را به عهده داشته نظر دارد که ویروس XBash شباهت بسیاری به بدافزار معروف واناکرای (WannaCry) و پتیا (Petya) دارد که دو باج افزار حرفه ای و معروف بوده اند. اما باید توجه داشت که در آن دو استخراج ارز و ماینینگ وجود نداشت که این قابلیت نیز در بدافزار جدید اضافه شده است تا به راحتی امکان استخراج ارزهای دیجیتال ارزشمندی نظیر بیت کوین فراهم باشد.
باج افزار واناکرای حملات سایبری خطرناکی نسبت به قربانیان انجام داده که همین باعث شده این بدافزار یکی از مهلکترین حملات سایبری تاریخ را به خود اختصاص دهد و بسیاری از افراد و شرکتها را درگیر خود کند. حملات انجام شده توسط باج افزار واناکرای در کشورهای مختلفی بوده است که سازمانها و شرکتهای بسیاری بوسیله آن خسارات دیده اند. در کنار این باج افزار معروف اخیرا بدافزار دیگری به نام «خرگوش بد» (Bad Rabbit) نیز در اینترنت منتشر شده است که هدف آن شرکتها و بانکها در کشورهای اروپایی می باشند که به این وسیله اطلاعات محرمانه آنها به سرقت می رود.
افزایش بدافزارها در سال ۲۰۱۹
حملات سایبری توسط بدافزارها و باجافزارها به دستگاه های رایانه ای و گوشی های همراه هر سال افزایش پیدا می کند و به تبع آن تعداد قربانیان این حملات نیز افزایش داشته است. جالب است بدانید که طبق تحقیقات انجام شده روی مسئله امنیت و وضعیت هکرها و بدافزارهای رایانه ای پیشبینی شده ۲۰۱۹ میلادی حملات سایبری توسط بدافزارهای جدید بشدت افزایش پیدا کند. به همین دلیل متخصصین امنیت این سال ۲۰۱۹ را سال حمله بدافزارها نامگذاری کرده اند.
از جمله تهدیدهای امنیتی صورت گرفته در سال های اخیر بدافزارها، حملات DDOS و باجافزارها هستند که توسط مجرمین سایبری طراحی شده اند. باید گفت که بسیاری از این تهدیدهای امنیتی نیز به نتیجه رسیده و موجب سرقت اطلاعات شخصی و محرمانه کاربران شده است.
خطر بدافزارها در کمین کاربران اینترنت
باید توجه داشت که این حملات سایبری تنها مختص کاربران عادی و ناآگاه نیست بلکه بسیاری از افراد معروف و شرکتهای بزرگ نیز قربانی حملات سایبری شده و اطلاعات حیاتی و مهم آنها توسط هکرها به سرقت می رود. همچون موج حملات سایبری به سایت های دولتی آمریکا که اخیرا انجام شده و برخی آن را به هکرهای ایرانی و روسی مربوط دانشته اند.
بنابراین باید گفت که خطر حملات سایبری و سرقت اطلاعات در کمین تمامی فعالان اینترنت است و هیچ کاربر شرکت کوچک یا بزرگی در دنیا نیست که بتواند از گزند این خطرات در امان باشد. به هر حال باید بدانید که فضای اینترنت به هیچ وجه امن نیست و ممکن است خطرات امنیتی و سرقت اطلاعات شما را نیز تهدید کند و لازم است هنگام فعالیت در اینترنت و وب نکات امنیتی را رعایت کرده و از فایل های مشکوک استفاده نکنید.
منبع: خبرگزاری ایسنا
نظرات کاربران (۰)